50 Bisikletçi Nemrut Dagi'na Ulasti

Van Gölü Aktivistleri Dernegi tarafindan organize edilen "Bitlis Nemrut’tan Adiyaman Nemrut’a Pedalliyoruz" projesiyle yola çikan 50 bisikletçi, Adiyaman’in Kahta ilçesi sinirlarinda bulunan Nemrut Dagi’na ulasarak projenin finalini gerçeklestirdi.

50 Bisikletçi Nemrut Dagi'na Ulasti


7 günlük bisiklet yolculuguyla 450 kilometrelik yolun sonunda Adiyaman’in Nemrut Dagi’na ulasan bisiklet ekibini Kahta Kaymakami Abdil Koç, Ilçe Jandarma Komutani Tegmen Abdulkadir Ceren, Il Gençlik ve Spor Müdürü Fikret Keles, Il Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, Kahta Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Çiçek ile vatandaslar, alkislarla karsiladi. Bitlis’te ’yeryüzü cenneti’ Nemrut Krater Gölü’nden 50 arkadasiyla beraber 6 günlük bisiklet yolculugunun finalinde Nemrut Dagi’na varmanin mutlulugunu yasadigini belirten Van Gölü Aktivistleri Dernegi Baskani Erdogan Özel, amaçlarinin bunu geleneksel hale getirmek oldugunu söyledi.

Erdogan Özel, “Su anda tarihi Adiyaman Nemrut Dagi’nin zirvesindeyiz. Yaklasik 7 gündür, yeryüzü cenneti Bitlis’ten Nemrut kraterinden Adiyaman Nemrut Dagi’na pedalliyoruz. Bugün burada projemizin finalini yaptik. 50 sporcu ile katilim sagladik. Çok güzel bir parkur oldu. Amacimiz bu parkurumuzu markalastirmaktir. Her yil geleneksel hale getirip, bölgemize ve ülkemize yeni bir parkurla turizm seçenekleri arasina sokmak istiyoruz. Herkesi bu güzel parkura katilmaya davet ediyoruz. Bu yol üzerinde çok tarihi güzel yerlerimiz var. Tarihi ve dogal kültürel zenginliklerimiz var. Bu anlamda bu turu çok önemsiyoruz. Buradaki heykellerden çok etkilendim. Tarihe yolculuk yaptik. Burasi bizi çok etkiledi. Dogal güzelligiyle ön plana çikmis Bitlis Nemrut’an, tarihi güzellikleriyle on plana çikmis Adiyaman Nemrut’u biz bulusturuyoruz. Van Gölü Aktivistleri Dernegi tarafindan organize edilen ’Bitlis Nemrut’tan Adiyaman Nemrut’a Pedalliyoruz’ projesiyle bugün burada bunu gerçeklestirdik. Projemizin finalini yaptik. Sunu da ifade etmek istiyorum alti valilik bize destek oldu. Adiyaman Valiligi, Sanliurfa, Bitlis, Diyarbakir, Siirt ve Batman Valiliklerine çok tesekkür ediyoruz. Kahta Kaymakami Abdil Koç’a da çok tesekkür ediyoruz bizi yalniz birakmadilar bizi güzel karsiladilar” dedi.



Adiyaman Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, “Iki Nemrut Dagi karistiriliyordu. Ama düzenlenen bu etkinlik ile bir nebzede olsa bu hatanin önüne geçildi. Güzel bir etkinlik oldugunu düsünüyorum. Salgindan sonra Nemrut Dagi’na yaklasik 30 bin ziyaretçi geldi. Hedefimiz ise 100 binden fazla ziyaretçiyi agirlamaktir. Katilim saglayan tüm sporcularimiza tesekkür ediyoruz” diye konustu.



Etkinlikten duydugu memnuniyeti dile getiren Kahta Kaymakami Abdil Koç ise, bu tür organizasyonlarin tanitima büyük katki sundugunu belirterek emegi geçen tüm aktivistlere tesekkür etti.
Kaynak: İHA