38 Üreticiye 105 Bin Faydali Böcek Dagitildi

Antalya Büyüksehir Belediyesi, “yerelden kalkinma” hedefi dogrultusunda üreticilere faydali böcek destegini sürdürüyor. Kumluca’da 38 üreticiye 350 dekar alan için faydali böcek dagitildi.

38 Üreticiye 105 Bin Faydali Böcek Dagitildi
Antalya Büyüksehir Belediyesi tarafindan turunçgiller ve narda ciddi kayiplara neden olan unlu bit zararlisiyla mücadele için Kumluca Ilçesi’nde faydali böcek dagitimi yapildi. Büyüksehir Belediyesi Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskanligi’na bagli teknik ekip tarafindan üreticilere yönelik bilgilendirme toplantisi da gerçeklestirildi.

Kumluca Ziraat Odasi Toplanti Salonu’nda gerçeklestirilen bilgilendirme toplantisinda Büyüksehir Belediyesi Ziraat Mühendisi Hatice Parlak, faydali böcek salinimi ile ilgili bilgi verdi.

Bilgilendirmenin ardindan, toplantiya katilanlarla beraber narenciye bahçesine faydali böcek salinimi gerçeklestirildi.

38 üreticiye 350 dekar alan için 105 bin predatör avci böcek (Cryotolaemus montrouzieri) ile 210 bin parazitoit (leptomastix dactylopii) dagitildi. Antalya Büyüksehir Belediyesi tarafindan üretilen faydali böcekler ile kimyasal ilaç kullaniminin azaltilmasi, pestisit kalintisinin önüne geçilmesi ve ihracatta yasanan kalinti sorununa çözüm üretilmesi hedefleniyor.
Kaynak: İHA