Yesil Niksar'da, Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Çevreci Projesi

Tokat’in Niksar ilçesinde Cumhuriyet tarihinin en büyük bütçeli çevreci projelerinden biri olan Entegre Su Projesi ile Kelkit Çayi artik daha temiz akacak

Yesil Niksar'da, Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Çevreci Projesi
Niksar Belediyesi tarafindan ilçenin kanalizasyon ve içme suyu hatlarinin yenilenmesini kapsayan Entegre Su Projesinin (Niksar Su Temini ve Atik Su Toplama Sistemi) çalismalari yaklasik 1 yildir devam ediyor. 11 milyon 118 bin 135 Euro bedelli projenin yüzde 85 Avrupa Birligi hibe destegi, yüzde 6’si Çevre ve Sehircilik Bakanligi hibe destegi, yüzde 9’u Niksar Belediyesi destegiyle gerçeklestirilecek. Proje kapsaminda 86 km kanalizasyon hatti, 50 km içme suyu hatti, 30 km isale hatti, 10 km yagmur suyu hatti, atik su aritma tesisi yapilacak. Kamerali sistemlerle arizalar aninda tespit edilebilecek.

Kelkit irmagi kirlenmeyecek

Niksar Belediye Baskani Özdilek Özcan, proje kapsaminda kanalizasyonun aritilarak Kelkit irmagina desarj edilecegini söyledi.

Yesil Niksar’in namina yakisan çevreci bir ilçe olma noktasinda olduklarini belirten Baskan Özcan, "Bu projemizin su anki birinci ayagi olan kanalizasyon çalismasi devam ediyor. Yaklasik 86 kilometreye yakin kanalizasyon çalismasi var. Yaklasik 22 milyon lirasini biz kredi olarak kullanacagiz. Bunun disinda kalan yaklasik 200 milyon liralik rakam da Avrupa Birligi ve Çevre Sehircilik Bakanligimizdan hibe olarak alinmistir. Yani buna biz bir bedel ödemiyoruz” dedi.



100 yil alt yapi sorunu yasanmayacak

Cumhuriyet tarihinin en önemli altyapi projesini yürüttüklerini belirten Baskan Özcan, “Rakamlar belki büyüklügünü ifade etmek için yeterli diye düsünebiliriz. Bu altyapi çalismasindan sonra yüzyil bu altyapiya daha bir daha dokunulmayacak. Yani Niksar’in gelecegi, asrin projesi dememizdeki tek sebep bu. Hemserilerimiz çalismalar nedeni ile bozulan yollarda sikinti çekiyor. Hep beraber bu sikintilari yasiyoruz ama sonu güzel olacak. Hemserilerimiz bize güvendiler. Sehri yasanabilir, modern bir sehir hale getirmemizi arzu ediyorlar. Biz bunun bilincindeyiz. Ama her güzelligin bir külfeti, zahmeti var. Bu külfeti zahmeti hep beraber yasiyoruz. Insallah sonunun güzel oldugunu ve iyi günlerin bizi bekledigini hemserilerim bilsinler” diye konustu.

Kaynak: İHA