VIOP'ta Endeks Kontrati Güne Yatay Basladi

Borsa Istanbul Vadeli Islem ve Opsiyon Piyasasi'nda (VIOP) agustos vadeli BIST 30 endeksine dayali kontrat, güne yatay seyirle baslamasinin ardindan 1.534 puanda dengelendi.

Agustos vadeli endeks kontrati, en yüksek 1.537,75, en düsük 1.533,00 puani görmesinin ardindan önceki normal seans kapanisina paralel 1534,00 seviyesinden islem görüyor.

Dün banka hisseleri öncülügünde yükselis egiliminde hareket eden endeks kontrati, normal seansi önceki kapanisa göre yüzde 1,5 artisla 1.534,00 puandan tamamladi. Endeks kontrati, aksam seansinda da yükselis egilimini sürdürerek 1.535,50 puana çikti.

Analistler, küresel pay piyasalarinin ABD Merkez Bankasi'nin (Fed) yarin açiklanacak toplanti tutanaklari öncesinde yön arayisinda oldugunu bildirdi.

Bugün, yurt içinde reel efektif döviz kuru, yurt disinda ise Avro Bölgesi'nde perakende satislar ile ABD'de hizmet sektörü Satinalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ve ISM imalat disi PMI verilerinin takip edilecegini kaydeden analistler, teknik açidan endeks kontratinda 1.550 puanin önemli direnç, 1.520 puanin destek olarak öne çiktigini ifade etti.

Kaynak: AA