Ünlülerin Salda Gölü Duragi

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy’un esi Pervin Ersoy, sarkici Sümer Ezgü, sunucu Seray Sever ve oyuncu Özgür Özgülgün gibi isimlerle Burdur’un tarihi ve turistik bölgelerini gezdi. Sarkici Sümer Ezgü, Salda Gölü’nün beyaz kumsalinin korunmasi gerektigine dikkat çekerek Salda Gölü için sarki söyledi.

Ünlülerin Salda Gölü Duragi


Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy’un esi Pervin Ersoy ve beraberindeki ünlüler, Burdur’un tarihi ve dogal güzelliklerini gezip tanitmak ve Türkiye’nin iç turizmini canlandirmak amaciyla gerçeklestirilen "Her Sehri Ünlüsüyle Geziyoruz" projesi kapsaminda Burdur’a geldi. Ilk önce Gölhisar ilçesindeki UNESCO Dünya Mirasi Geçici Listesi’nde yer alan Kibyra Antik Kenti’ni gezen sarkici Sümer Ezgü, oyuncu Özgür Özgülgün ve beraberindeki heyet daha sonra beyaz kumsali ve turkuaz rengi suyuyla ünlenen Salda Gölü’ne geçti. Salda Gölü Tabiat Parki’nda heyet ekibine sonradan katilan Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy’un esi Pervin Ersoy ve sunucu Seray Sever, daha sonra Salda Gölü Beyaz Adalar kismina geçti. Ersoy, Salda Gölü’nde yaptigi açiklamada Salda Gölü’ne ikinci kez geldigini belirterek Beyaz Adalar bölgesinde göle girisin kapatilmasinin Salda Gölü’nü essiz yapan beyaz kumlarin korunmasi açisindan iyi oldugunu ifade etti.

Pervin Ersoy, “Ben 3 yil önce de gelmistim. 3 yil önce geldigimde ilk gelisimdi. O zaman böylesine doga harikasini hayranlikla hem izlemistim hem suyuna girmistim. Çok keyifli, çok güzeldi. 3 yil sonra geldigimde degisiklik olarak koruma alanini görüyoruz burada. Koruma altina alinmasi gayet iyi olmus. Bir bölümde halk yine girebiliyor. Ama bu bölüm koruma altinda kimse giremiyor zaten. Bu da Salda Gölü’nün çok degerli kumunun korunmasi açisindan çok iyi” diye ifade etti.



Türkler de kendi ülkelerini daha çok gezsinler”

Ünlüler ile gezerek milyonlara hitap etmek istedigini ifade eden Ersoy, “Benim ikinci gelisim ve yine keyif aldim. Bu sefer dostlarimla geldim. Rotahane ekibi olarak geldik. Çok güzel, çok keyifliydi. Iki yildir süren ’Rotahane’ projesiyle en büyük amacimiz iç turizmde farkindalik. Istiyoruz ki kendi ülkemizin sehirleri de bizim tarafimizdan kesfedilsin ve taninsin. Kendi ülkemizin turistti olalim. Italyanlar, Almanlar, Fransizlar kendi ülkelerini ne kadar çok geziyorlarsa Türkiye’de de Türkler kendi ülkelerini daha çok gezsinler, sehirleri daha çok tanisinlar ve bilsinler istiyoruz. Burada ünlülerle gezmemizde ki amaç ünlülerimizin sosyal medyasini da kullanmak. Ünlü isimleri de isin içine dahil edip ünlülerimizin destegiyle sehirlerimizin yildizini parlatarak daha çok taninmasini saglamak istiyoruz. Çok güzel fotograflar çektik, güzel görüntüler aldik. Lavanta bahçelerini de gezecegiz Burdur’un daha çok taninmasi için ugrasiyoruz" diye konustu.



Maldivler halt etmis, ülkemle bir kez daha gurur duydum”

Salda Gölü’nü ziyaret eden sunucu Seray Sever de Salda Gölü’nü hep fotograflardan gördügünü dile getirerek böyle bir gölün varligi için Türkiye ile bir kez daha gurur duydugu söyledi.

Sever, "Salda’yi hep fotograflardan takip ediyordum. Hep gelmek istiyordum. Bugün yolculugumuzda Salda’ya gidiyoruz deyince mutlu oldum. Yani Maldivler halt etmis diyorum. Ülkemizin o kadar güzel noktalari var ki. Fotograf çektirmeye doyamadim ani kalsin diye. Piril piril buldum çok güzel, her sey çok güzeldi. Ülkemizle son derece bir kez daha gurur duydum. Müthisti her sey." diye aktardi.

Sümer Ezgü Salda Gölü için sarki söyledi

‘Her Sehri Ünlüsüyle Geziyoruz’ projesi kapsaminda gelen Burdurlu Sümer Ezgü, önce ziyaret ettigi antik dönemde konser vermek için kullanilan Kibyria Antik Kenti’nin Odeon kisminda ardindan da Salda Gölü’nde sarki söyledi.

Sümer Ezgü, Salda Gölü için sarki söylerken Pervin Ersoy, Özgür Özgülgün ve Seray Sever de yaninda bulunarak Ezgü’ye eslik etti.

Daha sonra sanatçi Sümer Ezgü de Salda Gölü’nün beyaz kumsalinin korunmasini ifade ederek "Herhangi bir toprak degil bu organik toprak. Temiz havasini solumaliyiz, sularina sarilmaliyiz. Kisacasi Salda’yi korumaliyiz” dedi.

Kaynak: İHA