Tetik'ten Iddialara Sert Cevap

AK Parti Yenice Il Genel Meclis üyesi Recep Tetik, hakkinda çikan haber ve paylasimlarin asilsiz ve mesnetsiz oldugunu belirterek, yargi yoluna basvuracagini söyledi.

Tetik'ten Iddialara Sert Cevap
Tetik, Karabük’te bir takim basin mensuplari tarafindan asli astari olmayan ve hiçbir dayanaga dayandirmadan hakkinda yapilan haberlerin ilk olmadigini ve bir yildir sistematik olarak hem kendisinin hem de partisinin yipratilmaya çalisildigini kaydetti.

Tetik, ilçeye bagli Kayadibi köyünde kereste fabrikasi kurmak için bu yilin Ocak ayinda 5 parselden olusan 10 dönümün üzerim arsa aldigini kaydederek, “ Yaklasik 6 aydir fabrika kurmak için çalisma yaptigimiz bu arazide sadece kamuya ait ve Özel idarede mezarliga giden piyade yolu olarak geçen bir yer vardi. Hali hazirda imara uygunluk belgesi almamiz için kendi yerimizden bu yola 200 metrekare yer terkininde bulunduk. Haberde bizim Özel idareye ait büzleri kullandigimiz ve hatta kendi arazimizden çikan harfiyatinda köy mezarligina ve etrafa yayildigini iddia etmisler. Bunlarin tamami asilsiz ve mesnetsiz iftiralardir. Orada bulunan büzler bir baska sahis tarafindan oraya birakilmis ve onlara ait olup Özel Idarenin mali degildi. Kaldi ki, bunlar el yapimi büzler olup bunlarin kamu adina kullanmak üzere yoldan geçecek kanalizasyona kullanilmasi için bagislanmistir. Bahse konu büzler orada yolda kanalizasyon yapiminda kullanilacak. Benim sahsi yerimle alakasi dahi yoktur ve hatta malzemeler yol üzerinde duruyor. Arazimizden çikan harfiyatler ise mezarlik ve etrafina dökülmemis aksine, bölgemizde hizmet veren Ali Aydin’a ait tas ocaginin yikim alanina alina bosaltilmistir” dedi.

Tetik, ayrica hakkinda Yenice Cumhuriyet Savciligina ‘Devletin malini izinsiz kullanmaktan’ suç duyurusunda bulunuldugu iddialarina da cevap vererek, “ Kayabidi köyünde ikamet eden Ayhan Turna isimli sahis benim hakkimda gerek Il genel Meclis Baskanimiza gerekse kurumlara sikayet yazilari ve hakaretlerde bulunmustu. Bende asilsiz sikayet ve hareketlerinden dolayi bu sahsi 20 gün önce savciliga sikayette bulunduktan sonra, bahse isimi geçen bu sahista asli astari olmayan ve mesnetsiz iftiralarda bulunarak bizim hakkimizda sikayet dilekçesi vermistir ve konu hala yargidadir. Her ne kadar AK Parti’nin Yenice Il Genel Meclis üyesi olmamiza ragmen asil gayemiz halka hizmettir ve onlarin menfaatini gözetmektir. Fabrika kurmak için aldigimiz bu arazide ne Özel Idare’ye ait is makineleri kullanilmis, nede burada Özel idareye ait makineler çalismistir. Sadece Özel Idare’de mezarlik piyade yolu olarak geçen ve bizimde 200 metre kare kendi yerimizden verdigimiz terk sonucu bu yolda muhtarin Kaymakamliga söyledikleri talep üzerine micirlima çalismasini Özel Idare ekipleri çalismistir. Hakkimizda iddia edildigi gibi ve habere konu olan bu iddialarin gerçeklik yani dahi yoktur. 1 yila yakindir sistematik bir sekilde yapilan bu yipratma ve mesnetsiz iddialari ve haberleri asla kabul etmeyip, dün oldugu gibi bugünde, yarinda milletimize hizmete devam edecegiz. Bu yapilanlar sahsimdan ziyade partimizi de yipratma politikasidir. Asilsiz ve mesnetsiz iddialar üzerinden ve arastirma yapmadan haber yapanlar hakkinda hakkimizi yargi yoluna kullanarak sikayetlerde bulunacagim. Haksiz bir sekilde devletin herhangi bir kurumunu dahi ait zarara ugratma yada bir aracini çikar amaci ile kullandigim dahi tespit edilirse yüce adaletimizin verecegi her türlü cezaya da raziyim. Görevimizin basindayim ve milletimize hizmet için çalismalarimiza devam ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA