Tekirdag Mesleki Egitim Ar-Ge Merkezi Açildi

Milli Egitim Bakan Yardimcisi Mahmut Özer: '42 ArGe merkezimize su ana kadar 23 milyon 170 bin lira destek saglamis olduk'.

Tekirdag'in Çerkezköy ilçesinde Mesleki Egitim Ar-Ge Merkezi törenle hizmete girdi.

Milli Egitim Bakan Yardimcisi Mahmut Özer, törende, kurduklari Ar-Ge merkezlerinin mesleki egitimde fikri mülkiyet kültürünün yayginlasmasi için attiklari çok önemli bir adim oldugunu söyledi.

Bu merkezlerde patent, faydali model, tasarim ve marka üretim ve tesciline odaklandiklarini belirten Özer, söyle devam etti:

"Ar-Ge merkezlerimize baslangiç destegi olarak 2020 yilinda 10 milyon lira destek saglamistik. Ar-Ge merkezlerimiz tarafindan gelistirilen projeleri yilda iki kez degerlendiriyoruz. Bu kapsamda Ar-Ge merkezlerimizin 2021 yilinin birinci dönem projeleri arkadaslarimiz tarafindan degerlendirildi ve 41 proje desteklenmek üzere kabul edildi. Bu kapsamda desteklenen projeler için ilgili Ar-Ge merkezlerimize 13 milyon 170 bin liralik destek saglandi. Böylece 42 Ar-Ge merkezimize su ana kadar 23 milyon 170 bin lira saglamis olduk"

Özer, "antiviral, antibakteriyel, su ve kir itici özellikli ögretmen önlügü" projesi, güçlü altyapisi ve ögretmen kadrosu nedeniyle Tekirdag Çerkezköy'de Türk Tekstil Vakfi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini tekstil alaninda Ar-Ge merkezi olarak seçtiklerini ifade etti.

Merkezin antiviral, antibakteriyal, su ve kir itici özellikli kumas üretimiyle ilgili projesine yaklasik 1 milyon lira kaynak saglayarak destek kapsamina aldiklarini anlatan Özer, sunlari kaydetti:

"Açilisini yaptigimiz bu Ar-Ge merkezimizin, destekledigimiz projeyi basarili bir sekilde tamamladiklarini görmekten büyük mutluluk duydum. Projenin ilk çiktilari olarak gelistirilen kumastan 10 bin ögretmen önlügü üreterek Tekirdag'da görev yapan tüm ögretmenlerimize ücretsiz ulastiracagiz. Çerkezköy'de mesleki egitimin güçlenmesi için bizlere büyük destek olan Kaymakamimiz Sayin Atilla Selami Abban'a özellikle tesekkür ediyorum. Türk Tekstil Vakfi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yöneticilerini, ögretmenlerini ve ögrencilerini basarilarindan dolayi kutluyorum."

Açilis törenine, Kaymakam Atilla Selami Abban, Il Milli Egitim Müdürü Ersan Ulusan ve diger yetkililer de katildi.

Milli Egitim Bakanligi (MEB) mesleki egitimde üretim kapasitesini fikri mülkiyete yönlendirmek için 21 ilde 45 Ar-Ge merkezi kurmus ve patent, faydali model, marka ve tasarim çalismalarina agirlik verilmeye baslanmisti.

Bu kapsamda Tekirdag'da Çerkezköy Türk Tekstil Vakfi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tekstil alaninda Ar-Ge merkezi seçilmisti.
Kaynak: AA