Süleymanpasa'da Örme Bez Bebek Sergisi

Süleymanpasa Belediyesi Çocuk Kulübü, farkli bir sergiye ev sahipligi yapmaya hazirlaniyor. Amigurumi olarak tabir edilen örme bez bebeklerden olusan sergi, 8 Temmuz Persembe günü saat 14.00’te açilacak.

Süleymanpasa'da Örme Bez Bebek Sergisi
Sanatçi Elmas Koç Dursun ve ögrencilerinin hazirladigi Amigurumi bebeklerinin görücüye çikacagi sergi, Hürriyet Mahallesi Kent-Kur Sitesi’nde bulunan Süleymanpasa Belediyesi Çocuk Kulübü’nde ziyaretçilerini agirlayacak. 8 Temmuz Persembe günü saat 14.00’da kapilarini açacak olan Amigurumi sergisi, bir hafta boyunca ziyaretçi kabul edecek.

Amigurumi, Japon oyuncak sanati olarak biliniyor. Örme anlamina gelen “Ami” ve doldurmak anlaminda kullanilan “Nuigirimi” sözcüklerinden türetilen Amigurumi, Türkçeye “doldurulmus örme oyuncak" olarak tercüme ediliyor. Türk kültürüne çok da yabanci olmayan örgü sanatinin oyuncak yapimina uyarlanmasi olarak da bilinen Amigurumi, örgüde kullanilan “sik igne” teknigi ile oyuncak örmek seklinde tanimlaniyor. Ülkemizde de son yillarda oldukça popülerlesen Japon oyuncak sanati, kültürler arasi etkilesime güzel bir örnek olarak kabul ediliyor.
Kaynak: İHA