Saglik Müdürü'nden Gençlere Asi Daveti...

Üçüncü doz hatirlatma asisini Bursa Sehir Hastanesi’nde olan Il Saglik Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyilmaz, gençlere asi olmalari konusunda çagrida bulunup, "Sehir efsanelerine itibar etmeyin. Toplumsal bagisikligi saglamaliyiz" dedi.

Saglik Müdürü'nden Gençlere Asi Daveti...
Bursa’da 2 milyon 100 bine yakin doz asi uygulandigini belirten Dr. Yavuzyilmaz, 18 yas üzerinde 2 milyon 450 bin hedef nüfusun yüzde 60’ini asiladiklarini ve bu oranin yüzde 80’e çikarildiginda toplumsal bagisikligin saglanabilecegini söyledi.



Öncelikle 18 yas üzerindeki tüm bireylerin asi olmalarini önemsediklerini kaydeden Dr.Yavuzyilmaz, “Büyüklerimizin asilama oranlari oldukça iyi, Gençlerimiz maalesef asi olmaktan kaçiniyor. Ilimizde 18-24 yas arasi hedef grubumuzdaki asilama oranimiz yüzde 32. Bu demektir ki yüzde 68 asilanmamis yani birinci doz asisini olmamis bireyimiz var. Bu da riskli bir durum. Normallestik, vaka sayilari da düstü tamam bu is bitti gözüyle bakiyorsak çok büyük yanilgi içerisinde oluruz. Malumunuz biz ataklari pes pese yasadik. Yeni bir dalga yasamayacagimizin garantisi yok. Bunu yasamamamizin tek yolu asi ile toplumsal bagisikligi saglamak” oldugunu dile getirdi.

Iki doz Sinovac asisindan sonra üçüncü hatirlatma doz asisini Biontech yaptirdigini açiklayan Dr. Yavuzyilmaz, “Su an iki asimizi da kisilerin tercihine göre kullaniyoruz. Böyle bir imkânimiz var. Lütfen bu imkâni degerlendirelim. 3 gün önce Sayin Valimizin asisini yaptik, saglik çalisanlarimizin birçogu 3. dozu yaptirdi. 50 yas üzeri vatandaslarimizin 3.doz asiya ilgileri daha fazla ama maalesef genç arkadaslarimizin ilk asisina ayni özeni göstermedigini görüyoruz. Bu bizi hem üzüyor, hem korkutuyor” dedi.

Asi ile ilgili bilgi kirliliginin de çok oldugunu belirten Dr.Yavuzyilmaz sözlerine söyle devam etti: "Sokaktan benim komsumun bir çalisani var. O böyle demis söyle demis. Bu tür sehir efsanelerine itibar etmeyin. Bu isi bilimsel anlamda takip eden süreci yöneten degerli hocalarimiz var, bilim insanlari var, hekim arkadaslarimiz var. Lütfen asi ile ilgili bu bilgileri saglik mensuplarindan alin. Bir haftadir alisveris merkezlerinde ve toplumun kalabalik oldugu her yerde vatandaslarimizin asilarini yapmak için mobil ekiplerimiz çalisiyor. Orada ciddi bir ekip çalismasi oluyor. Hekimi, saglik personeli olsun lojistigi olsun. Ne için? Bir tane daha asi yapip bir kisiyi koruma çemberinin içine alalim diye. Lütfen ayni hassasiyeti vatandaslarimizdan da bekliyoruz.”
Kaynak: İHA