Ordu'da 7.7 Milyarlik Devlet Yatirimi

Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu’da 107’si Ordu Büyüksehir Belediyesi’ne ait olmak üzere toplam bedeli 7.7 milyar lira olan 306 kamu yatirimi oldugunu söyledi.

Ordu'da 7.7 Milyarlik Devlet Yatirimi
Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde (OKSM)’nde gerçeklestirilen 2021 yilinin 3. Dönem Il Koordinasyon Kurulu Toplantisi’nda konusan Vali Tuncay Sonel, toplantinin Ordu’ya hayirli olmasini dileyerek, il genelinde yapilan yatirimlarin memnuniyet verici oldugunu belirtti.

2021 yili Haziran ayi sonu itibariyla Ordu’da yürütülen 306 kamu yatirimi oldugunu belirten Vali Sonel, bu yatirimlarin toplam proje bedelinin ise yaklasik 7 milyar 731 milyon TL oldugunu söyledi.



Vali Sonel, "Ilimizdeki toplam 306 yatirim projesinin 107 adedi Ordu Büyüksehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine aittir. Ilimizde yatirimlar agirlikli olarak; ulastirma-haberlesme, tarim, egitim, turizm, saglik, enerji ve konut ile diger kamu hizmetleri sektörlerinde yogunlasmaktadir. Toplantimizin ilimize, ülkemize, milletimize hayirlar getirmesini temenni ediyorum" dedi.

"Toplanti vesilesiyle, Ordu’da yapilan yatirimlara büyük destek veren çalismalarimizda önümüzü açan Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’a sükranlarimizi sunuyoruz" diyen Vali Sonel, "Bu yatirimlarin ilimizde gerçeklesmesi için çaba ve emek sarf eden kiymetli Bakanlarimiza, Milletvekillerimize, Bürokratlarimiza, Bölge Müdürlerimize, Büyüksehir Belediye Baskanimiza, Ordu Ailemizin her bir ferdine yöre halkimiz adina çok tesekkür ediyorum" diye konustu.

Toplantida, ilçe belediye baskanlari, ilçelerinde yürütülen proje ve yatirimlarin son durumlari hakkinda bölge müdürlerinden detayli bilgiler de aldilar ve taleplerini ilettiler.

Toplantiya Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdogan, Ordu Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Coskun Alp, Vali Yardimcilari, Kaymakamlar, ilçe belediye baskanlari ve yatirimci kuruluslarin bölge ve il müdürleri katildi.

Kaynak: İHA