O Sanigin Cezasi Belli Oldu

Mugla’nin Bodrum ilçesinde geçen yil 2 mesai arkadasini silahla öldüren Mehmet Veysi Alp, iki kez agirlastirilmis müebbet hapis cezasina çarptirildi.

O Sanigin Cezasi Belli Oldu
Olay, geçen yil 3 Temmuz günü sabaha karsi Gölköy Mahallesi’ndeki bir su ürünleri isletmesinin lojmaninda meydana geldi. Isletmede çalisan Mehmet Veysi Alp, kendisine hakaret ettikleri gerekçesiyle mesai arkadaslari 39 yasindaki Hasan Yanik ve 26 yasindaki Hamdi Ekim Serdaroglu’nu tabanca ve pompali tüfekle vurup kayiplara karisti. Olayda Hamdi Ekim Serdaroglu olay yerinde, Hasan Yanik ise kaldirildigi Bodrum Devlet Hastanesi’nde yasamini yitirdi. Silahli saldirinin ardindan kayiplara karisan ve ormanda kaldigi ögrenilen saldirgan, olaydan 3 gün sonra 6 Temmuz’da Yokusbasi Mahallesi’ndeki bir börekçide yakalandi.

"3 kisiyi öldürmek için plan yapmis"

Tutuklanarak cezaevine gönderilen süpheli, ilk ifadesinde suçunu itiraf ederek 3 kisiyi öldürmek için plan yaptigini fakat mermisi bittigi için S.B. adli çalisani öldüremedigini söyledi.

Olayla ilgili dava Bodrum Agir Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Durusmaya sanik Mehmet Veysi Alp cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla katildi.

Sanik ifadesinde haksiz tahrike kapildigini ve bu yüzden saldiriyi gerçeklestirdigini söyledi.

Mahkeme heyeti, sanigin çifte cinayeti planlayarak gerçeklestirdigi gerekçesiyle 2 kez agirlastirilmis müebbet hapis cezasiyla cezalandirilmasina hükmetti.

“Planlayarak islenmis suç, haksiz tahrike yer yok”

Hamdi Ekim Serdaroglu’nun avukati Ergin Cinmen, yaptigi açiklamada, “Sanik mesai arkadaslarinin kendisine hakaret ve küfür ederek tahrik ettigini, saldiriyi bu yüzden gerçeklestirdigini söylüyor. Fakat bahsettigi hakaret ve küfür olaydan bir ay önce olmus. Sanik, bu süreçte plan yapmis. Olaydan bir gün önce ormanlik alana yiyecek içecek koymus. Saldiridan sonra da ormana kaçmis zaten. Tasarlayarak islenmis cinayet. Saldirinin planli olmasindan dolayi mahkeme heyeti haksiz tahrik indirimine yer olmadigina kanaat getirerek 2 kez agirlastirilmis müebbet hapis cezasi verdi” diye konustu.

Kaynak: İHA