Nilüfer Sanat Çalistayi Basladi

Nilüfer Belediyesi’nin düzenledigi “Nilüfer Sanat Çalistayi” basladi.

Nilüfer Sanat Çalistayi Basladi
Nilüfer Belediyesi tarafindan alternatif düsünce ve sanat üretimini desteklemek için bu yil dördüncüsü düzenlenen Nilüfer Sanat Çalistayi, Misi (Gümüstepe) Mahallesi’nde basladi.

Çalistaya, görsel sanatlar alaninda kendine farkli bir yer edinmis sanatçilar katiliyor. 6 Temmuz-12 Temmuz tarihleri arasinda organize edilen çalistayda yer alacak 5 sanatçi, Nilüfer Belediyesi Sanatevi’nde çalismalarini yapacak. Nilüfer Sanat Çalistayi bu yil insanin yasadigi ortamin bilgisi anlamina gelen ‘ekoloji’ temasiyla gerçeklesecek. Çevre dostu olan ve son iki yili tarim ve gidaya adayan Nilüfer Belediyesi, çalistayin konusunu ‘ekoloji’ olarak belirleyerek, bu çalistayi, ‘gida yili’na ait faaliyetlerin bir tamamlayicisi olarak kurguladi.

Çalistay kapsaminda Bursa’ya davet edilen sanatçilar, Nilüfer’in ekolojik yapisini ele alan yeni eserler üretmek için bir araya geldi. Bilimsel arastirma metotlarini sanatin bir parçasi hâline getiren, estetigi dünyaya açilan yeni bir pencere olarak kullanan sanatçilarin, çalistay sürecinde üretecekleri eserler Nilüfer’de hayatin degisik yönlerini görünür kilacak.

Çalistayin basladigi ilk gün Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem, sanatçilarla bir araya geldi. Sanatçilar Kerem Ozan Bayraktar, Elmas Deniz, Ilgin Seymen, Burak Kabadayi, Sinem Disli ile sohbet eden Baskan Turgay Erdem, kendilerine çalismalarinda basarilar diledi.
Kaynak: İHA