Muhtarlar, Baskanlarla 'Tütün' Konusunu Görüstü

Adiyaman Tütünü ile ilgili kooperatiflesme süreci Adiyaman Ziraat Odasi toplanti salonunda ele alindi.

Muhtarlar, Baskanlarla 'Tütün' Konusunu Görüstü
Toplantiya Adiyaman Ziraat Odalari Il Koordinasyon Kurulu Baskani Mehmet Salih Sahan baskanliginda, Tarim ve Orman Il Müdürü Nurettin Kiyas, Kahta Ziraat Odasi Baskani F.Rüstü Zorlu Turanli, Besni Ziraat Odasi Baskani Ismail Sümer, Çelikhan Ziraat Odasi Baskani Abdurrahman Kaya ve muhtarlar katildi.

1 Temmuz’da baslayan yasaklarin üreticilere verdigi sikintilar toplantida ele alindi. Muhtarlar üreticilerin sorun ve sikintilarini dile getirirken, gelinen süreç ele alindi.

Adiyaman Ziraat Odasi Baskani Mehmet Salih Sahan, burada yaptigi konusmada, “Sarmalik kiyilmis tütün üretimi yapan köylerimizin muhtarlariyla ve tütün kooperatifi baskanlariyla yapmis oldugumuz toplanti güzel bir ortamda karsilikli görüsler ve öneriler alinarak gerçeklestirdik. Muhtarlarimizdan ve kooperatif baskanlarimizdan almis oldugumuz yogun talepler neticesinde, pandemi sürecinin vermis oldugu etkiyle kooperatiflesme alt yapisinin hazir olmadigi, tesislesme asamasina henüz gelmedigini, bununla birlikte 1 Temmuz’da baslayan yasaklar üreticiyi oldukça tedirgin etmistir. Ayrica kooperatiflerin tesislesme asamasinda finansal destege ihtiyaç oldugu gelen talepler arasinda yar aldi.

Sürecin uzatilmasi ile ilgili AK Parti Adiyaman Milletvekili Ahmet Aydin ile yapmis oldugumuz görüsmede, pandemi sebebiyle kooperatiflerin tesislesme asamasina gelmedigini, dolayisiyla makul bir süre uzatimi için talepte bulunduk. Tütün ile ilgili diger sorunlarimizi ise ilçe ziraat odasi baskanlarimla birlikte en kisa sürede milletvekillerimize ve ilgili bakanliklara iletecegiz” dedi.

Son zamanlarda Adiyaman’da ve Çelikhan’da yapilan eylemlere deginen Adiyaman Ziraat Odasi Baskani Mehmet Salih Sahan, “Bizim çiftçimiz ekmeginin asinin derdinde çocugunun egitiminin geleceginin derdinde, provokatörlere aldanip huzurumuzu kaçirmayalim. Ziraat odalari olarak, tütünümüzü üreticilerimizden gelen talepleri milletvekillerimize ileterek bu asamaya getirdik. Hiç kimse endise etmesin Allah’in izniyle milletvekillerimizin de destegiyle çok yakin sürede tütünümüzün gelecegi eskisinden çok daha iyi olacaktir” diye konustu.

Kaynak: İHA