Manisa'dan Etiyopya'ya Uzanan Iyilik Hareketi

Manisa’da bir gönüllü hareketi olarak baslayan ve temsilcige dönüsen Iyilik Dernegi, Manisa’dan sonra yardimlarini kilometrelerce ötedeki Etiyopyali ihtiyaç sahibi Müslümanlara ulastiracak. Kurban vekaletlerini Etiyopya’ya götürecek olan Iyilik Dernegi Temsilciligi Genel Koordinatörü Halil Uysal, Peygamber efendimiz zamaninda Müslümanlari bagrina basan Habesistan’in Hristiyan Krali Necasi gibi Manisalilarin da Etiyopyalilari bagrina basacagini ve kardeslik köprüsünün kurulacagini söyledi.

Manisa'dan Etiyopya'ya Uzanan Iyilik Hareketi
Manisa’da yillardir hayir isleriyle ugrasan ve ihtiyaç sahiplerinin yakindan tanidigi Halil Uysal önderliginde harekete geçen Iyilik Dernegi Manisa Temsilcigi bu Kurban Bayraminda Etiyopyali mazlumlarin yüzünü güldürecek. Manisali hayirseverlerin yardimlariyla yoksulluk içindeki Etiyopya’ya kurban vekaletleri gönderilirken basta yetim olmak üzere çok sayida çocuga da çesitli oyuncaklar dagitilarak çifte bayram yasamalari saglanacak.

Iyilik Dernegi Temsilciligi Genel Koordinatörü Halil Uysal, “Iyilik Dernegi ihtiyaç sahibi ailelere, yetimlere, ögrencilere ayni zamanda Manisa Celal Bayar Üniversitesinde yabanci ögrencilere maddi ve manevi destekte bulunmakta. Manisa’dan dünyaya açilmayi amaçlayan sevgi, kardeslik kapisi olmayi amaçliyor. Kurban bagislariyla Allah’in izniyle Etiyopya’ya gidiyoruz. Dernegimiz ayni zamanda Manisa’dan tüm mazlum cografyalardaki fakirlik ve yoksullukla mücadele eden ülkelere Ramazan’da oldugu gibi simdi de Kurban Bayraminda iyilik yaymak için gidecegiz. Iyilik Dernegi gönüllülerimiz bu Kurban Bayraminda da dünyanin dört bir yanina iyilik yaymak için gidecek.” dedi.

Uysal vekaletleri yerine ulastirmak için 18 Temmuz’da Etiyopya’ya gidilecegini ve 24 Temmuz’da geri dönülecegini belirterek, “Manisa’daki hayirsever gönül dostlarimizin maddi ve manevi desteklerini, sevgi ve dualarini ve kurban vekaletlerini insallah götürecegiz. Simdiden Manisa’daki hayirseverlerimizin destegini bekliyoruz. Gidilen yere eli bos gidilmez. Kurban vekaletlerinin yaninda oradaki yetim çocuklara oyuncaklar götürecegiz. Onlari sevindirecegiz. Allah’in izniyle kurban vesiledir. Amacimiz sevgimizi, kardesligimiz, birlik ve beraberligimizi, merhametimiz götürecegiz. Oradaki Müslüman kardeslerimizin geçmiste Habesistan Krali Necasi’nin Müslümanlari bagrina bastigi gibi biz de onlari bagrimiza basacagiz. Manisalilarin bizlere emanet ettigi kurban vekâletlerini, yardimlarini onlara ulastiracagiz. Allah yardim eden herkesten razi olsun. Son güne birakmayalim. 0 532 310 92 60 numarali telefonu arayarak kurban vekaleti hakkinda veya internet sitelerimizden bilgi alinabilir ve vekalet verilebilir. Etiyopya için bir kurban hisse bedeli 900 TL. Dünyanin her tarafinda Türkiye’nin sevgisi, merhameti, kardesligi birlik ve beraberligi kurban vesilesi yayilacak. Tüm hayirsever gönül dostlarimizin yardimlarini bekliyoruz.” diye konustu.

Kaynak: İHA