Maden Isçileri Taleplerini GMIS Yöneticileri Ile Görüstü

Zonguldak’ta Türkiye Taskömürü Kurumu’nda (TTK) yer üstünde çalisan maden isçileri "esit ise, esit ücret" talepleri için GMIS yöneticileri ile bir araya geldi.

Maden Isçileri Taleplerini GMIS Yöneticileri Ile Görüstü
TTK’da diger bölümlerdeki isçilerle aralarindaki maas farklarinin giderilmesini isteyen isçiler, Genel Maden Isçileri Sendikasi önünde bir araya geldi. Grup adina konusmayi hariciye servisi çalisani Özcan Güler yapti. Güler, GMIS yetkilileri ile görüserek taleplerini iletmek istediklerini ifade etti.

Güler, "Toplu görüsme süreci devam ediyor. Hükumetten henüz bir teklif gelmedi. Biz de burada harici isçileriz. Sendikamiz ile görüsmeler yapacagiz. Süreçle alakali bilgi almak için buraya geldik. Biz isçiyiz. Esit ise, esit ücret için geldik. Kendi aramizda çesitli ücret skalalarimiz var. Kademeli sistem gibi bir sistem var. Sendikamiza güveniyoruz. Burasi ayni zamanda bizim evimiz. Kendi aramizda istisareler yapmaya geldik. Teklif geldikten sonra bazi seyler çok geç oluyor. Teklif gelmeden bazi görüsmelerin yapilmasi gerekiyor. Onunla alakali bilgi almaya geldik. Toplu Sözlesmede harici isçilerin pek dikkate alindigini söyleyemeyiz. Baskanimizin Ankara’da görüsmeler yapmasini isteyecegiz" diye konustu.

Isçiler ardindan sendika binasina geçerek GMIS Genel Baskani Hakan Yesil ve yönetim kurulu üyeleri ile görüstü. Yesil, "Dün itibariyle hükumetten bekledigimiz teklif enflasyon rakamlari nedeniyle açiklanmadi. Su an hükumetin bize verdigi teklif yok. Kendimizce bir yol haritasi çizdik. Sonraki açiklamalari sizinle paylasacagiz" diye ifade etti.

Kaynak: İHA