Kursiyerlere 'Helikopter Ebeveynlik' Uyarisi

Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi’nin Birecik ilçesinde kadinlarin hizmetine sundugu Birecik Kadin Destek ve Egitim Merkezindeki kursiyerlere Sosyolog Birgül Polat tarafindan “Helikopter ebeveynlik” konusunda egitim verildi.

Kursiyerlere 'Helikopter Ebeveynlik' Uyarisi
Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi bünyesinde bulunan Kadin ve Aile Hizmetleri Daire Baskanligi koordinesinde, Sosyal Hizmet Uzmani Birgül Polat tarafindan Birecik Kadin Destek Merkezinde gerçeklestirilen seminere 45 kursiyer ve 8 egitmen katilim saglayarak helikopter ebeveyn, çocukta ebeveyn otoriterligi, anne çocuk iliskisi konularinda sunulan egitimlerden faydalandilar. Çocuguna karsi asiri kontrolcü davranan, sorunlarini onun yerine kendisi çözen, sorun yasamamasi için uygun zemin hazirlayan aile bireylerin helikopter ebeveyn olarak nitelendirildigini aktaran Sosyolog Birgül Polat anne ve babalari çocuklarin kendilerini tanimaya ve sorumluluk duygusunu kazanmasina firsat taninmasi konularinda uyardi. Seminerin ardindan degerlendirmelerde bulunan Sosyolog Birgül Polat helikopter ebeveynlikle ilgili kursiyerlere uyarilarda bulunarak çocuklarinizin sorumluluk almalarina izin verin" dedi.

Polat, "Birecik’te açilmis olan Sanliurfa Büyüksehir Belediyesinin olusturmus oldugu bu güzel kursta bir araya geldik. Egitimlerimizin ikincisini düzenledik ve bu egitime katilan kursiyerlerimize helikopter ebeveynlik konusunu anlattik. Verimli bir egitim oldugunu düsünüyorum. Bu ortamin olusmasinda emegi geçen Sanliurfa Büyüksehir Belediyesine tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA