Koçarli Millet Bahçesi'nde Ilk Etap Tamam

Koçarli Belediye Baskani Nedim Kaplan’in girisimleri sonucunda ilçeye kazandirilan Millet Bahçesi Projesi’nin 1. Etap çalismalari tamamlandi. Geçtigimiz hafta itibariyle kutlama organizasyonlari için Koçarlili vatandaslara hizmet vermeye baslayan Millet Bahçesi, ilçenin kent estetigine de görsel zenginlik kazandirdi.

Koçarli Millet Bahçesi'nde Ilk Etap Tamam


Koçarli Belediye Baskani Nedim Kaplan’in seçim vaatlerinden olan ve geçtigimiz yil Nisan ayinda ilk kazma vurulan Millet Bahçesi’nin 1. Etap yapim çalismalari tamamlandi. Çalismalar neticesinde, Koçarli’da Ask Gemisi olarak bilinen atil vaziyetteki 11 dönümlük mezbelelik alana adeta yeniden hayat verildi.

Proje alaninda Mayis ayindan bu yana hummali sekilde sürdürülen 1. Etap yapim ve çevre düzenleme çalismalarinda sona gelinmesiyle birlikte Millet Bahçesi’ni Koçarlili vatandaslarin kullanimina açtiklarini söyleyen Baskan Kaplan, “Mezbele halindeki bu atil alani ilçemizin cazibe noktalarindan biri haline dönüstürüyoruz. Ilk etap çalismalarimiz tamamlandi, ikinci etap çalismalarimizsa tüm hiziyla devam ediyor. Koçarlimiza hayirli ugurlu olsun” ifadelerini kullandi.

Çevre ve Sehircilik Bakanligi ile Aydin Valiligi’nin destekleri ve Koçarli Belediyesi’nin isbirliginde ilçeye kazandirilacak olan yaklasik 10 milyon lira maliyetli Millet Bahçesi’nin diger etap çalismalarininsa 2021 yili sonunda tamamlanacagini söyleyen Baskan Kaplan, “Geçtigimiz yil atil vaziyetteki alanda gerçeklestirdigimiz yikim çalismalarinin ardindan projemizle ilgili dügmeye bastik. Pandemideki kisitlamalara ragmen ekiplerimiz hummali bir sekilde çalismalarini sürdürerek ilk etap çalismalari geçtigimiz hafta itibariyle tamamladilar. Vatandaslarimizdan da gelen talepler üzerine Millet Bahçemizi dügün, nisan, kutlama ve toplanti gibi organizasyonlar için hazir hale getirdik. Millet Bahçemizde, çocuklarimizdan gençlerimize, yaslilarimizdan kadinlarimiza kadar herkese hitap edecek alanlarla ilgili düzenleme çalismalarimiz da ikinci etaba yönelik takvim kapsaminda devam edecek” dedi.



Dügün salonu, kafeterya, ücretsiz internet evi, kitap okuma, oyun, spor ve piknik alanlari da bulunacak olan Millet Bahçesi’nin tamamlandiginda Koçarli’nin yeni cazibe merkezi haline gelecegini söyleyen Baskan Kaplan, “Mezbelelik, atil vaziyetteki bir alani yepyeni bir cazibe merkezine dönüstürerek ilçemize kazandiriyor olmaktan dolayi çok mutluyuz. Millet Bahçemiz’de her yastan vatandasimizin hosça vakit geçirmesine vesile olmak için Fen Isleri Müdürlügü ekiplerimizle gece gündüz demeden hummali bir sekilde çalisarak ilk etap çalismalarimizi çok sükür tamamladik. Belirlenen takvim dahilinde diger etap çalismalari tamamlayarak hizmete açacagiz. Ilçemize Millet Bahçesi kazandirilmasinda emegi geçen basta Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a, Çevre ve Sehircilik Bakanimiz Murat Kurum’a, Aydin Valimiz Hüseyin Aksoy’a, AK Parti Aydin Milletvekillerimize ve AK Parti Aydin Il Baskanimiz Ömer Özmen’e çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA