KOBIS'e 5 Günde 1100 Yeni Üye

Kocaeli Akilli Bisiklet Sistemi projesinin üyelik sayisi, 5 Temmuz Pazartesi günü mesai bitimine kadar 1100 kisiye ulasti.

KOBIS'e 5 Günde 1100 Yeni Üye
Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’nin 2014 yilinda faaliyete geçirdigi Kocaeli Akilli Bisiklet Sistemi (KOBIS), yaz aylarinin gelmesiyle birlikte vatandaslarin vazgeçilmez eglence ve ulasim araçlarindan biri haline geldi. Mobil kullanimi çok rahat olan KOBIS’in mobil ve web üyelik sayisi 5 Temmuz Pazartesi günü mesai bitimine kadar 1100 kisiye ulasti. 2021 yili itibariyle 12 ilçede 74 istasyon, 520 akilli bisikletle hizmet veren KOBIS’in, 170 bin üyesi bulunuyor. Sürdürülebilir ve çevresel ulasim araci olan bisikletin kullanimini tesvik eden Büyüksehir, yeni aglarla bisiklet kullaniminin yayginlastirilmasini planliyor.

Ilçeler bisiklet yollariyla birlesecek

Çalismalari devam eden, "Bisiklet Yollari Tasarim Rehberi Olusturulmasi ve Bisiklet Yolu Projeleri Hazirlanmasi" projesi kapsaminda Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, bisiklet yollari tasarim el kitabi olusturacak. Derince Kent Merkezi ile Izmit, Kartepe ve Basiskele ilçeleri güvenli bisiklet yollari ile birbirine entegre edilerek kent içi ulasimda bisiklet kullanimi tesvik edilecek. Derince Egitim ve Arastirma Hastanesi’nden baslayacak güzergah, hastanenin güneyindeki eski askeri alanda proje çalismasi devam eden "saglikli yasam parkina" ugrayarak Derince kent merkezi ve ardindan yapim çalismalari devam eden "Derince millet bahçesine" eriserek bu noktadan Sekapark’a entegre olacak.

Izmit Kent Merkezi Yürüyüs Yolu Projesi kapsaminda yayalastirilacak bölgeye bisikletle ulasimi tesvik edecek güzergah çalismasi bu noktadan Yuvacik sapagina kadar devam edecek. Projenin ikinci kisminda ise güzergah, yogun ziyaret alan Outlet Center ve 41Burda Alisveris Merkezlerinin kesistigi Hayrettin Uzun Caddesi’ni takip ederek Salim Dervisoglu Caddesi’ne baglanacak.
Kaynak: İHA