Kiliçdaroglu, HDP'li Gergerlioglu'na Sahip Çikti

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, HDP’li Ömer Faruk Gergerlioglu’nun serbest birakilmamasini elestirerek, “Bu mudur adalet? ’Benden olunca derhal serbest birakin, benden olmayinca mahkeme kararina uymayin, Anayasa Mahkemesi kararina uymayin.’ Hani haksizlik karsisinda susan dilsiz seytandi. Nerede bu seytanlar” dedi.

Kiliçdaroglu, HDP'li Gergerlioglu'na Sahip Çikti
CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, partisinin grup toplantisinda Yozgat’in Sorgun ilçesine bagli Bahadin Belde Belediye Baskani Yurtseven Bozdemir ve alti Belediye Meclisi üyesinin partiye geçisi sebebiyle rozet takti.

Kiliçdaroglu, Mustafa Kemal Atatürk’ten bu yana CHP’de genel baskanlik yapmis olan herkesin baslarinin üstünde yeri oldugunu söyleyerek, “Türkiye’nin bu kadar derdi varken, bu kadar büyük rezaletler yasanirken olayi getirip baska bir tartisma atmosferine çekmek hem partiye hem Türkiye’ye ihanettir. Söyle bir algiyi olusturmak istiyorlar. ’Zaten iktidar simsiyah, kapkara, zaten rezil bir yönetim var, yozlasmis bir yönetim var; oyu kime verelim, CHP de onlar gibi...’ Hayir, CHP onlar gibi degil, tertemiz bir partidir. Verilmeyecek hiçbir hesabimiz yoktur. Dolayisiyla bu gereksiz tartismadan herkesin süratle çikmasini istiyorum" ifadelerini kullandi.

Kiliçdaroglu, Ömer Faruk Gergerlioglu’nun, bir tweet’i paylastigi için dokunulmazliginin kaldirildigini hatirlatarak, “Anayasa Mahkemesi oy birligiyle bir karar aldi. ’Seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakki ile kisi hürriyeti ve güvenligi hakki ihlal edilmistir. Serbest birakin’ dedi.

Anayasa’nin 153. Maddesi, Anayasa Mahkemesi kararlari Resmi Gazete’de hemen yayinlanir yasama, yürütme, yargi organlari ve idari makamlari, gerçek ve tüzel kisileri baglar diyor ama hala içeride. Bu mudur adalet? ’Benden olunca derhal serbest birakin, benden olmayinca mahkeme kararina uymayin, Anayasa Mahkemesi kararina uymayin.’ Hani haksizlik karsisinda susan dilsiz seytandi. Nerede bu seytanlar" dedi.

(Ahmet Umur Öztürk - Ibrahim Berat Yilmaz/IHA)
Kaynak: İHA