Kayseri'den Kisa Kisa

Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, devam eden hizmet ve yatirimlarla ilçeye kazandirilacak projeleri belediye meclisi üyelerine tanitti.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, gezide, Talas Belediyesi tarafindan devam ettirilen Çimenli Caddesi yenileme çalismasi, Bilge Kagan Caddesi yagmur suyu hatlarinin güçlendirilmesi, Üniversite TOKI-7/24 Kütüphane arasi park ve yesil yol yapimi gibi çalismalar gösterilip yapimi tamamlanan Osman-Neyire Akgöz ASM ve Cemil Baba Kur’an Kursu binasinda da inceleme yapildi.

- Nursaçan ve Büyüksimitci'den kutlama

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Baskani Tahir Nursaçan, Türkiye’nin en büyük ikinci 500 firmasi arasina giren sanayicileri tebrik etti.

Nursaçan, yaptigi yazili açiklamada, Istanbul Sanayi Odasi (ISO) tarafindan hazirlanan "Türkiye'nin ikinci 500 Büyük Sanayi Kurulusu 2020" listesine Kayseri'den 12 firmanin girdigini belirtti.

Kayseri’nin, üreten ve ihracatini sürekli artiran bir sehir oldugunu aktaran Nursaçan, sunlari kaydetti:

"Kayserili sanayicilerimiz, ülkemiz ve sehrimizin basarisi için gece gündüz demeden gayret göstermeye devam ediyor. Açiklanan ilk ve ikinci 500 büyük sanayi kurulusu arasinda yer alan Kayseri firmalari içerisinde çok sayida üyemizin yer almasi da bizlere ayrica mutluluk ve gurur veriyor. ISO ilk ve ikinci 500 listesine girerek sehrimizi basariyla temsil eden firma sayisinin önümüzdeki yillarda artmasi en büyük dilegimizdir. Bu asamada sanayicisinden mühendisine, ustasindan isçisine herkese büyük sorumluluklar düsmektedir. Birlik beraberlik içerisinde üretime destek vermeye devam edecegiz."

Kayseri Sanayi Odasi (KAYSO) Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Büyüksimitci de tüm zorluklara ragmen, sanayicilerin elinden gelenin en iyisini yapmaya gayret ettigini vurguladi.

Kayserili firmalarin üretim ve ihracat yapmaya, istihdam olusturmaya devam ederek, ülke ekonomisine katkida bulunmayi sürdürdügünü aktaran Büyüksimitci, siralamada yer alan tüm üyeleri tebrik ettigini ifade etti.

- Kocasinan Belediyesinin kurban kesim ve satis alanindaki çalismalari

Kocasinan Belediyesi, Kurban Bayrami'nin daha saglikli, temiz ve huzurlu bir ortamda geçmesini saglamak amaciyla modern mobil kesimhaneleri ve kurban satis alanlarinda hazirliklarini sürdürüyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, Oymaagaç Mahallesi’nden Erkilet Bülbül Pinari mevkisine tasinan ve 110 bin metrekare alana kurulan kurban kesim ile satis alaninda çalismalarin devam ettigini belirtti.

Yapilan hizmetlerle vatandaslarin saglikli, huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmesine katki sunmayi amaçladiklarini aktaran Çolakbayrakdar, "Bu yil da geçen yillarda oldugu gibi alnimizin akiyla bu hizmeti yerine getirebilmek için çalismalarimizi araliksiz sürdürüyoruz. Geçen yil oldugu gibi bu yil da malum süreç nedeniyle tedbirlerimizi daha fazla artirdik. Vatandaslarimizin kurban ibadetlerini huzurlu bir sekilde yapmalari için daha büyük alana tasidigimiz Erkilet’teki kesim yerimizi hazir hale getiriyoruz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA