'Kara' Yasam Mücadelesini Mugla'da Kazandi

Usak’ta Dis Hekimligi Fakültesinde egitim gören 3. sinif ögrencisi 22 yasindaki Elif Aydogdu, 2 yil önce sokakta buldugu ve ‘Kara’ ismini verdigi köpegi geçen ay geçirdigi trafik kazasinin ardindan kayboldu. Uzun süredir Kara’yi arayan ve Usak Belediyesine ait barinakta bulan Aydogdu, köpegin kayboldugu sirada kimligi belirsiz kisi veya kisilerce tüfekle vuruldugunu ögrendi.

'Kara' Yasam Mücadelesini Mugla'da Kazandi
Aydogdu: “Kara’nin vücudunda 30 saçma tespit edildi”

Usak Belediyesi Hayvan Barinaginda yeterli ekipmanlarin olmadigi için veterinere götürdügünü ancak oradan da bir sonuç alamadigini belirten Elif Aydogdu, “Götürdügümüz veterinerde Kara’nin vücudunda yaklasik 30 tane saçma oldugu tespit edildi. Veterinerimiz saçmalari burada temizleyemeyeceklerini, gerekli cihazlarin olmadigini ve yapilmasi gereken islemin oldukça pahali oldugunu söyledi.

Daha sonra tedavisi için internette arastirma yaptim ve Mugla Büyüksehir Belediyesi’nin Hayvan Bakim Evinde daha önce “Öznur” isimli köpegin tedavisi ile ilgili haberleri gördüm. Daha sonra Mugla Büyüksehir Belediyesi ile irtibata geçtim” diye konustu.

Mugla bize “umut” oldu

Internette gördügü habere çok sevindigini ve haber ile umutlarinin arttigini söyleyen Elif Aydogdu, sunlari söyledi; “Mugla Büyüksehir Belediyesinde köpegimin tedavi olabilecegini ögrenince pet taksi ile Mugla’ya gönderdim. Kara’nin tedavileri kisa sürede basladi.

Dün bana Kara’nin durumu ile ilgili bir video gönderdiler. Sagliginin yerine geldigini gördüm. Mugla bize umut oldu. Hala daha böyle güzel kalpli insanlarin olmasi bizi mutlu etti. Mugla’daki barinakta çok güzel ilgi var. Birçok yerde böyle barinaklar maalesef yok. Ama Mugla Büyüksehir Belediyesi bu konuda çok basarili herkese tesekkür ediyorum”

Yaman: “Kara 1 ay sonra Usak’taki yasamina devam edecek”

Kara’nin saglik durumu hakkinda bilgi veren Mugla Büyüksehir Belediyesi Uzman Veteriner Hekim Özgür Yaman, “Kara yaklasik bir haftadir bizimle beraber. Tedavisine basladik ve yavas yavas yürümeye basladi.

Kara’nin özellikle sirt bölgesinde ve arka bacaklarinda, kalçasinda toplamda yaklasik 30-31 kadar saçma bulunuyor. Bunlarin bir kismini temizlemeye çalisacagiz. Su an öncelikli olarak medikal tedavisini sürdürüyoruz. Bu güne kadar da Kara’nin tedaviye cevabi çok güzel oldu. Saniyorum 3-4 hafta sonra Usak’taki hayatini özgürce sürdürmeye devam edecek” seklinde konustu.

Kaynak: İHA