Is Garantili Kursa Ilgi Büyük

Eskisehir sanayisinin yüksek teknolojiye dayali yetismis teknik ve kalifiye eleman ihtiyacini karsilamak amaciyla Eskisehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) bünyesinde kurulan ve mesleki egitimler veren Mesleki Edindirme ve Gelistirme Merkezi’ne yogun ilgi devam ediyor.

Is Garantili Kursa Ilgi Büyük
Eskisehir Organize Sanayi Bölge Müdürlügü istiraklerinden olan yüksek teknolojiye dayali yetismis teknik ve kalifiye eleman ihtiyacini karsilamak, istihdama katki sunmak amaciyla hizmet veren Mesleki Edindirme ve Gelistirme Merkezi (MEGEM A.S.), is ve meslek sahibi olmak isteyen gençlerin yogun ilgisiyle karsilasiyor. Kalite Kontrol ve Boyutsal Ölçüm Egitimi, CNC Tezgâh Operatörlügü Egitimi ve Kaynak Egitimi verilen merkezin 2021 yili üçüncü dönem kursundaki 35 kisilik kontenjan için 110 kisi basvuruda bulundu.

Mezun olmadan is sahibi oluyorlar

Eskisehir OSB Baskani Nadir Küpeli, MEGEM A.S. sahip oldugu teknik kapasiteyle ve yetkin egitmenleriyle, Eskisehir sanayinin ihtiyaç duydugu nitelikli is gücünün yetistirilmesine büyük katki saglamaya devam ettigini iletti. Baskan Küpeli, yaz dönemi olmasina karsin açilan kursa ilginin yine yogun oldugunu ifade ederek, “Mezun etmeden is sahibi yapan merkezimize bu dönemde yogun bir ilgi var. 2021 yilinda açmis oldugumuz ilk kursta 33 kursiyerimizden 26’si, ikinci kursumuzda ise 30 kursiyerden 21’i mezun olmadan is sahibi olmustu. Bu dönemde ilginin yogun olmasi bizleri ziyadesiyle son derece mutlu etti” dedi.

35 kisilik kursa 110 basvuru

Eskisehir OSB Baskan Vekili ve MEGEM A.S. Yönetim Kurulu Baskani Metin Saraç ise, “MEGEM’in is garantili merkez olusundan dolayi bu kurs döneminde de yine yogun ilgi ile karsilastik. 35 kisinin alinacagi bu kursumuza ise 110 kisi basvurdu. Sinava giren basarili olan kursiyerler, daha sonra uzman ekiplerimiz tarafindan mülakata tabi tutuldular. Yapilan sinav ve mülakatta basari elde eden kursiyerlerimizden 14’ü kalite kontrol ve boyutsal ölçüm egitimi, 14 tanesi CNC tezgâh operatörlügü ve 7 tanesi ise kaynak egitimi alacak. Hepsine simdiden basarilar diliyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA