HDP'li Ömer Faruk Gergerlioglu Tahliye Edildi

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioglu, Kocaeli 2. Agir Ceza Mahkemesinin kararinin ardindan Sincan Kapali Cezaevinden tahliye edildi.

Anayasa Mahkemesinin "seçilme ve siyasi faaliyette bulunma" ve "ifade özgürlügü" haklarinin ihlal edildigi kararinin ardindan Kocaeli 2. Agir Ceza Mahkemesinin Gergerlioglu'nun tahliyesine hükmetmesi üzerine, yakinlari ve avukatlari Sincan Kapali Cezaevi önüne geldi.

Tahliye edilen Gergerlioglu ile ailesi ve yakinlari, bir süre görüstükten sonra kendilerini bekleyen araçlara binerek cezaevi önünden ayrildi.

- Milletvekilligi düsürülmüstü

Gergerlioglu, milletvekili seçilmeden önce yargilandigi Kocaeli 2. Agir Ceza Mahkemesince 21 Subat 2018'de "PKK/KCK propagandasi yapmak" suçundan hapse mahkum edilmisti.

Mahkeme kararinin, Istanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesince hukuka uygun bulunmasinin ardindan temyiz üzerine dosya Yargitaya gelmisti. Yargitay 16. Ceza Dairesi, Gergerlioglu'na verilen 2 yil 6 ay hapis cezasini onamisti.

TBMM Genel Kurulunda, HDP'li Gergerlioglu hakkinda mahkemece verilen ve kesinlesmis cezaya iliskin Cumhurbaskanligi tezkeresi okunmus, anayasa geregince, Genel Kurulda okunan tezkerenin ardindan Gergerlioglu'nun milletvekilligi düsmüstü. Daha sonra tutuklanan Gergerlioglu, Anayasa Mahkemesine bireysel basvuruda bulunmustu.

Kaynak: AA