Gürpinar'da Husumetli Aileler Baristirildi

Van’in Gürpinar ilçesine bagli Bölmeçali Mahallesi’nde Balikçi ve Aktas aileleri arasinda çikan husumet, Gürpinar Belediye Baskani Hayrullah Tanis, Asiret Reisi Çetin Can ve kanat önderlerinin girisimiyle son buldu.

Gürpinar'da Husumetli Aileler Baristirildi
Görüsmeler sonucu mahalle camisinde bir araya getirilen aile fertleri, okunan Kur’an-i Kerim sonrasi kucaklasarak baristi. Baskan Tanis, Gürpinar’da yasayan vatandaslarin baris ve huzur içerisinde yasamalarinin en büyük arzulari oldugunu kaydetti.

Ilçede yasanan husumetlerin derin üzüntüler olusturdugunu kaydeden Baskan Tanis, “Bizlerde ilçemizde baris ve huzuru saglamak için aile üyelerimizle bir araya geldik. Aramizdaki küskünlükleri, kirginliklari giderecegiz. Kardesligimizi, dostlugumuzu pekistirecegiz ve aramiza nifak tohumlari ekilmesine müsaade etmeyecegiz. Baris bütün insanlar için geçerli bir kavramdir. Eger biz barisi saglarsak, insanlarimiz evinde çocuguyla mutlu olur. Onun için ailelere büyük sorumluluklar düsüyor. Barisin oldugu yerde huzur vardir. Bu anlamda Gürpinar’imizda huzur ortami olusturmak için emek veren kanaat önderlerimize, bütün aile büyüklerine ve her iki tarafin sulhu önceleyen hareketlerinden dolayi çok tesekkür ediyorum” dedi

Baris programina AK Parti Gürpinar Ilçe Baskani Taha Güngör, Asiret Reisi Çetin Can, kanaat önderleri ve çevre mahallelerden çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA