GÜNDEM / 6 Temmuz 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- TBMM Baskani Mustafa Sentop, Senegal-Türkiye Parlamentolar Arasi Dostluk Grubu Baskani ve Benno Bokk Yakaar Meclis Grubu Baskani Aymerou Gningue ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

(TBMM/16.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- CHP, HDP ve MHP'nin Meclis grup toplantilari düzenlenecek.

(TBMM/13.30/12.45/10.45) (Fotografli-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, ATO Congresium'da düzenlenecek Ilbank ve Yerel Yönetimler Alt Finansman Anlasmasi Imza Töreni'ne katilacak.

(Ankara/11.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- TBMM'den

- Genel Kurulda, Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi'nin görüsmelerine baslanacak.

- Tarim, Orman ve Köyisleri Komisyonu, Hayvanlari Koruma Kanunu ile Türk Ceza Kanununda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi'ni ele alacak.

(TBMM/15.00) (Fotografli)

EKONOMI

1- Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu ile Arastirma, Girisimcilik ve Gençlerde Bilimsel Farkindaligin Artirilmasina iliskin is birligi protokolü imza törenine katilacak.

(Ankara/10.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi, haziran ayina iliskin reel efektif döviz kurunu açiklayacak.

(Ankara/14.30)

3- Türkiye Istatistik Kurumu, 2021 Dünya Nüfus Günü'ne iliskin verileri paylasacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, Baskanligin Konferans Salonu'nda düzenlenecek "Yaz Kur’an Kurslari Açilis Programi"na katilacak.

(Ankara/10.30) (Fotografli-Görüntülü)

2- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor. (Fotografli-Görüntülü)

SPOR

1- 2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi'nin (EURO 2020) ilk yari final maçinda Italya ile Ispanya karsi karsiya gelecek.

(Londra/22.00) (Fotografli)

2- Teniste sezonun üçüncü grand slam turnuvasi Wimbledon'da tek kadinlarda çeyrek final maçlari yapilacak.

(Londra)

ÖZEL HABER

1- Ankara-Istanbul hattinda "Ekspres YHT" seferleri 10 Temmuz'da baslayacak

- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu:

- "Ankara-Istanbul hattinda saat 06.00'da hareket edecek ilk YHT, ekspres olacak. Bu tren, sadece Eskisehir ve Istanbul-Pendik'te duracak. Ekspres YHT ile yaklasik 25 dakikalik bir zaman kazanilacak"

(Arife Yildiz Ünal/Ankara)

2- Kovid-19 nedeniyle geçen yil düsen organ nakli sayisinda artis basladi

- Geçen yil yaklasik yüzde 50 azalarak 5 bin 502 olarak kayitlara geçen organ nakli sayisi, bu yilin ilk 6 ayinda 3 bin 703 oldu

- Türkiye'de halen 952'si kalp, 68'i akciger, 20 bin 878'i böbrek, 1716'si karaciger, 283'ü pankreas, 1293'ü de kornea olmak üzere 25 bin 190 hasta organ ve doku nakli bekliyor

- Türkiye Organ Nakli Vakfi Baskani Eyüp Kahveci:

- "Nakil bekleyen hastalar için daha çok gönüllüye ihtiyaç var. Insanlarimizin bu noktada hassasiyetle davranmasi, bir gün kendilerine ya da bir yakinlarina organ ihtiyaci olacagi düsüncesiyle hareket etmesi gerektigini düsünüyorum"

(Aybüke Inal Kamaci/Ankara)

3- Türkiye'nin Gururu Kadin Sporcular: Neslihan Yigit

- 2012 Londra Olimpiyatlari'na katilarak Türk badmintonu adina bir ilki gerçeklestiren milli sporcu, ikinci kez olimpiyatlarda yer alacak

- Neslihan Yigit: "Tokyo Olimpiyatlari'nda ülkemizi en iyi sekilde temsil etmek istiyorum. 2012'de tecrübesizdim, su an daha tecrübeliyim. Umarim güzel sonuçlarla dönebiliriz"

- "En büyük hayalim dünya siralamasinda ilk 10'da yer almak"

(Halil Ibrahim Avsar/Ankara)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.
Kaynak: AA