Florida'da Çöken Binada Can Kaybi 28'E Yükseldi

ABD’nin Florida eyaletinde 12 katli bir binanin kismen çökmesinin ardindan yürütülen arama-kurtarma çalismalarinda 1 kisinin daha cansiz bedenine ulasilmasi ile hayatini kaybedenlerin sayisi 28’e yükseldi.

Florida'da Çöken Binada Can Kaybi 28'E Yükseldi
ABD’nin Florida eyaletine bagli Miami Beach’in kuzeyindeki Surfside’da 24 Haziran’da kismen çöken 12 katli binada arama-kurtarma çalismalari, binanin ayakta kalan kisminin kontrollü yikilmasinin ardindan yeniden devam ediyor. Ekiplerin 1 kisinin daha cansiz bedenine ulasmasiyla hayatini kaybedenlerin sayisi 28’e yükseldi. Surfside Belediye Baskani Charles Burkett yaptigi açiklamada, binadaki kismi çökmenin ardindan ayakta kalan kisminin da kontrollü bir sekilde yikilmasinin çalismalari kolaylastirdigini belirtti.

Burkett, "Agir ekipmanlar artik gerektiginde sahada hareket ettirilebiliyor. Binanin ayakta kalan kisminin yikilabilecegi ihtimali ortadan kalkti, bu yüzden yüzde 100 kapasiteyle çalisiyoruz. Bu konuda çok heyecanliyim ve ailelerin de öyle oldugunu hissediyorum" diye konustu.

Burkett, "(Operasyon) Çok daha hizli ilerliyor gibi görünüyor ve günün 24 saati devam edecek" dedi.

Ancak Florida’ya yaklasan Elsa tropikal firtinasi nedeniyle enkaz alanindaki arama-kurtarma ekiplerinin zor anlar yasadigi görüldü.



Elsa tropikal firtinasinin Florida’yi vurmasi bekleniyor

Florida Valisi Ron DeSantis, yaklasan tropik firtina nedeniyle geçtigimiz Cumartesi günü Miami-Dade de dahil olmak üzere eyaletin 15 bölgesi için acil durum ilan etmisti. Ayrica ABD Baskani Joe Biden da eyaleti vurmasi beklenen tropikal firtina nedeniyle Florida’ya federal düzeyde yardimin önünü açan acil durum bildirgesini onaylamisti.
Kaynak: İHA