En Aci Türkiye Haritasi

Diyarbakir Sur’daki Hendek Operasyonlarinda gazi olan Sefa Berk, sehit olan 14 arkadasinin isimlerinin yer aldigi Türkiye haritasini evinin tavanina isledi.

En Aci Türkiye Haritasi
2013 yilinda Diyarbakir Özel Harekat Tabur Komutanligi’nda Astsubay olarak görev yapan Sefa Berk, 2015 yilinda Diyarbakir Sur’da baslayan Hendek Operasyonlarinda görev yapti. Sefa Berk’in beraber görev yaptigi 14 arkadasi bu operasyonlarda sehit düstü. Kendisi de 2016 yili Subat ayinda teröristler tarafindan kurulan pusuda gazi oldu.

Sehit arkadaslarini unutmamak ve unutturmamak için Adiyaman’da ki evinin tavanina gergi tavan ile Türkiye haritasi yaptirdi. Harita üzerinde sehitlerin memleketlerine sehitlerin ismini yazdirdi. Tavanda bulunan Türkiye haritasi en aci harita olarak yürekleri kanatti.

Gazi Sefa Berk, operasyonda yasadiklarini anlatarak, “2013 yilinda Diyarbakir’a atandiktan sonra 2015 yilinda Hendek Operasyonlari basladi.

Sur içerisinde görev yaptik, özel harekat olarak. 2016 Subat ayi geldiginde ise ev içerisine girdigimizde teröristler ile çikan çatismada yaralandim. Evin içerisine girdigimizde arkadaslarla, teröristler pusu kurmuslardi. Ev içerisinde pusuya düstük. Bir arkadasimla birlikte Jandarma Tegmen Abdulselam Özatak ve bir uzman arkadasimizla beraber yaralandik. Ben kolumdan, sol gögsümden ve ayagimdan yaralandi, Tegmenimiz orda sehit oldu. Burada bulunan isimler ben görev yaparken sehit olan arkadaslarim. Bizzat sehit olan arkadaslarimizla görev yaptik. Sehit olduktan sonra hem unutmamak çevreme ve arkadaslarim tarafindan da unutulmamasini istiyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA