Cem Karaca Gençlik Kütüphanesi Açildi

Kepez Belediyesi ve Antalya Genç Is Insanlari Dernegi isbirligiyle, 5 Temmuz Antalya’nin düsman isgalinden kurtulusunun 100. Yilinda gençlere Cem Karaca Gençlik Kütüphanesi armagan edildi.

Cem Karaca Gençlik Kütüphanesi Açildi
Kepez Kent Meydani’na, Kepez Belediyesi ve Antalya Genç Is Insanlari(ANTGIAD) isbirligiyle Cem Karaca Gençlik Kütüphanesi açildi. Kütüphane açilisina AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Kepez Kaymakami Nusret Sahin, Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü, ANTGIAD Baskani Osman Sert, AK Parti Antalya Il Baskani Ibrahim Ethem Tas, AK Parti Kepez Ilçe Baskani Bahattin Bayraktar ve vatandaslar katildi.

Törende konusan Antalya Genç Is Insanlari Dernegi (ANTGIAD) Baskani Osman Sert, “Ilim ve aklin kazanamayacagi zafer yoktur. Bu düsünceyle yola çikarak bu kütüphaneyi hep birlikte Kepez Belediye’mizin de destekleriyle insa ettik. Antalya’nin is insanlari anlaminda sivil toplum kurulusu olan Antalya Genç Is Insanlari Dernegi olarak bu tarihi sorumlulugun bilincinde bizde 32. yilimiza girerken Cem Karaca Gençlik Kütüphanesi ile yapmis oldugumuz katkiyi bir kez daha manevi huzurla yasiyoruz” dedi.



“Bu tarihte seçmemiz bir rastlanti degil”

5 Temmuz 1921’de, bundan 100. yil önce Antalya’nin bu milletin mali olduguna dair çok önemli bir tescil yasandigini hatirlatan Baskan Tütüncü, “ Isgal kuvveti Italyanlar, 5 Temmuz’da bu güzel sehre geldikleri gibi bu güzel sehri terk ettiler. Bu isgalin sembolü olan sehidimiz Mustafa Hasmet’i, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve milli mücadelemizin ölümsüz kahramanlarini saygiyla hürmetle ve rahmetle aniyorum. Bu anlamli eserin açilisini bu tarihte seçmemiz asla bir rastlanti degildir. Gençlere armagan ettigimiz bir kütüphanenin açilisini yapiyoruz. Ama biz bu kütüphaneyi Mustafa Hasmet ve milli mücadelenin ölümsüz kahramanlarina ithaf ediyoruz. Hayirli olsun“ diye konustu.



“Kepez’e 2023’te 16 kütüphane”

Güzel bir isbirligiyle gençlere bir kütüphane daha armagan ettiklerini belirten Tütüncü, “Bu kütüphane binasini biz yaptik. Bu kütüphane binasinin içini ANTGIAD ile birlikte beraberce düzenledik. Kitap koleksiyonunu da bize ANTGIAD hediye etti. Birlikte güzel bir eseri gençlerimize armagan etmenin mutlulugu içerisindeyiz. Kütüphane açmaktan, egitime yatirim yapmaktan, gençlerin bilimle bulusmasindan, sanatla bulusmasindan, onlarin kültürle konusmasindan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Takvimler 29 Ekim 2023’ü gösterdiginde Kepez Belediyesi’nin, proje ortaklari ile birlikte hayata geçirdigi tam 16 yeni kütüphane olacak. Cem Karaca Kütüphanesi bu kütüphanelerin 5’ncisidir” seklinde konustu.



“Kepez’de önemli isler yapiliyor”

AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse’de, Kepez’de bir baska eserin hizmete açiliyor olmasindan dolayi duydugu memnuniyeti dile getirdi. Milletvekili Köse, “Gençlere o imkanlar verdikten, gençlerin önünü açtiktan sonra, o gençlerin asamayacagi hiçbir engel, varamayacagi hiçbir menzilde yok. Kepez’de çok önemli isler yapiliyor. Bu islerin hiçbiri tesadüfen olmuyor. Bugün alelade seçilmis bir gün degil. Tarihler özenle seçiliyor, mekanlar özenle seçiliyor, isimler özenle seçiliyor. Cem Karaca, Cemil Meriç, Erdem Bayazit ismi bir çalismanin ürünüdür ”dedi.



“Nesli ihmal etmemeliyiz”

Turgut Cansever’in, “Sehri imar ederken nesli ihmal ederseniz, ihmal ettiginiz nesil gelir imar ettiginiz sehri imha eder” sözleriyle konusmasina devam eden Köse, “ Onun için sehri imar ederken, altyapisini, suyunu, elektrigini yaparken, ayni zamanda nesli ihmal etmeyecegiz, gençlerin kendini gelistirmesi için onlara yeni imkanlar sunacagiz. Görüyoruz isleyen demirde isildiyor. Hem gönüllere dokunuyor, hem kalici eserler birakiliyor. Kimisi barajlar kralidir. Kimisi yollarin kralidir “diye konustu.

Kaynak: İHA