Çaycuma'da Dag Bisikleti Yarisi Düzenleniyor

Zonguldak’in Çaycuma ilçesinde Ilçe Kaymakamligi tarafindan MTB Dag Bisiklet yarisi düzenlenecek.

Çaycuma'da Dag Bisikleti Yarisi Düzenleniyor
15 Temmuz Persembe günü düzenlenecek olan Çaycuma 1.Kaymakamlik Kupasi MTB Dag Bisiklet Yarisi saat 09.00 Hükümet Konagi önünde baslayacak. Çaycuma Kaymakamligi’nin yaptigi yatirimlarla sporun her dalinda yarismanin mümkün oldugu ilçede farkindalik yaratip sporu topluma sevdirmek, yayginlasmasini saglamak, kisilerin ruh ve beden sagligini korumasina katki sunmak amaciyla “1.Çaycuma Kaymakamlik kiriteryum MTB Cup” adiyla bir proje olusturuldu.

Organizasyon Komitesi Koordinatörü Erkan Akçelik, projenin amacini su sekilde açikladi;  "Ulusal düzeyde yapilacak olan yarislarla, ilçenin tanitiminin yani sira farkli yer ve bölgelerden insanlarla sportmence bir yaris içinde kültürel baglar kurulmaya çalisilacak. En önemli amaçlarindan biri de, toplumda her türlü sosyal bozuklugun artis gösterdigi bir dönemde basta gençlerimiz olmak üzere her yastan insana her türlü kötü aliskanliktan uzaklasmasi için mesaj vermek ve spor yapmaya tesvik etmektir. Ulusal 1. Çaycuma Kaymakamlik MTB kiriteryum organizasyon da ülkenin her yerinde faaliyet gösteren bisiklet kulüpleri davet edilecek. Yas gruplari; Genç erkek 14-18, Elit Erkek 19-34, Master 35-44, Master 45-59, Master 60 yas ve üzeri olacak. Bölgenin tanitimi için kent disindan katilimci saglanmasinin özel bir amaç olarak gözetilecegi organizasyona, ülkenin dört bir yanindan en az 100 sporcu sporcunun katilmasi hedeflenmekte. Misafirlerin yol ve konaklama ücretleri kendileri tarafindan karsilanacak olup konaklama yapacagi otel, pansiyon yurt gibi yerlere ’Organizasyon Komitesi’ tarafindan yönlendirilecek. 20 km MTB kiriteryum yarisinda ilk üçe giren kadin ve erkek sporcular kupa ile ödüllendirilecek, katilan her yarismaciya ani madalyasi verilecektir. Katilan her sporcuya ayrica katilim madalyasi, katilim belgesi, kupa gögüs numarasi verilecektir."

Yarisin güzergahi su sekilde olacak; TOKI Evleri, Ayvazlar Köyü, Seyhoglu Köyü ve Bakacakkadi alt geçit kavsagindan dönüs yapilarak Ilçe Sporda Müdürlügü’nde son bulacak.
Kaynak: İHA