Çan OSB Için Önemli Bir Adim Atildi

Çan Belediye Baskani Bülent Öz, Çan Kaymakami Mustafa Gürdal ile birlikte Çanakkale Valisi Ilhami Aktas’i makaminda ziyaret ederek hazirlanan Organize Sanayi Bölgesi basvuru dosyasini sundular.

Çan OSB Için Önemli Bir Adim Atildi
Gerekli kurum görüsleri alindiktan sonra GMKA uzmanlarinin da sayisal veri destegi ile Çan Belediyesi Imar Müdürlügü tarafindan revizesi tamamlanan dosyanin Çanakkale Valiligine teslim edilmesiyle Çan OSB projesi için önemli bir adim atildi. Çan Organize Sanayi Bölgesi kurulmasi için belediye mücavir alan sinirlari dahilinde saha arastirmalari yapildi, özellikle kentsel gelisme alanlari mevcut sanayiye olan mesafe, ulasim ve lojistik gibi unsurlar dikkate alindi. “

Dosyanin revize sürecini anlatan Çan Belediye Baskani Bülent Öz, “Destekleri ve ilgisiyle süreci hassasiyetle takip eden Çan Kaymakamimiz Sayin Mustafa Gürdal ile birlikte OSB doyasini Çanakkale Valimiz Ilhami Aktas’a sunmus bulunuyoruz. Çanimiza ve bölgemize hayirli olsun. Organize Sanayi Bölgesinin ilçemize kazandirilmasi asamasinda destekleri ile yanimizda olan Ilçe Kaymakamimiz Mustafa Gürdal’a, Çanakkale Sanayi ve Ticaret Odasi Baskanligi, Çanakkale Ticaret Borsasi Baskanligi, Çan’da Siyasi Parti Baskanlarimiz ile STK Baskanlarimiza ve dosyamizin revize sürecindeki katkilarindan dolayi GMKA uzmanlarina çok tesekkür ediyorum. OSB dosyasinin hazirlanmasinda emegi büyük olan Imar Müdürlügü teknik personelimize de ayrica tesekkürlerimi sunarim ” dedi.

Önümüzdeki günlerde Çan Kaymakamligi ve Çan Belediyesi tarafindan sektör temsilcilerine yönelik bilgilendirme toplantilari yapilacagini belirten Baskan Öz, “Geçtigimiz günlerde, Çan Kaymakamiz Mustafa Gürdal’in Baskanliginda, tüm Siyasi Parti Baskanlari ve tüm STK Baskanlari ile bir araya gelinerek, belediyemiz Imar Müdürlügü tarafindan bilgilendirme toplantisi yapildi. Önümüzdeki günlerde ise Çan Kaymakamligimiz ve Çan Belediyemiz tarafindan sektör temsilcilerimize yönelik bilgilendirme toplantilari yapilacaktir. Ekonomik, kültürel alanlarda ilçemize büyük bir kazanim saglayacak ve hemsehrilerimize firsat sunacak Organize Sanayi Bölgesi için devletimizin katkilarini ve desteklerini de her firsatta hissediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA