Büyüksehir Konservatuarinda Egitimler Devam Ediyor

2016 yilinda Mugla Büyüksehir Belediyesi bünyesinde kurulan konservatuvar basarili ögrenciler yetistirmeye, bu ögrencileri Türkiye’nin en iyi okullarina egitimlerine devam etmeleri için göndermeye devam ediyor.

Büyüksehir Konservatuarinda Egitimler Devam  Ediyor
Ilk mezunlarini 2017-2018 yilinda veren ve bugüne kadar 97 ögrencinin mezun oldugu konservatuarda Türk Halk Müzigi, Türk Sanat Müzigi, tiyatro, Türk Halk Danslari ve bale alanlarinda egitim veriliyor. Bes farkli dalda egitim verilen konservatuarda 2020-2021 yili itibariyle 194 ögrenci egitim görüyor.

Bölümlerin yani sira konservatuar bünyesinde Türk Halk Müzigi, Türk Sanat Müzigi, tiyatro, Türk Halk Danslari ve modern dans topluluklari da yer aliyor.

Mugla Büyüksehir Belediyesi konservatuarinda Koronavirüs ile mücadelede kontrollü normallesemeye geçilmesi ile birlikte etkinliklerine de basladi.

Türk Halk Müzigi Türkü Aksamlari Konseri 13 Temmuz’da Yatagan Amfi Tiyatro’da, 14 Temmuz’da Kavaklidere’de yapilacak. Hisseli Harikalar Kumpanyasi tiyatro gösterisi ise 27 Temmuz’da Milas’ta, 31 Temmuz’da Seydikemer’de, 7 Agustos’ta Fethiye’de ve 24 Agustos’ta Marmaris’te gerçeklestirilecek.
Kaynak: İHA