Buca'da LGS Tercih Günleri

Egitimde firsat esitligi için anaokulundan üniversiteye kadar gençlere imkan sunan Buca Belediyesi, LGS sinavi sonrasi tercih sürecine giren gençler için LGS Tercih Günleri düzenledi. Korona virüs süreci nedeniyle randevu sistemiyle 16 Temmuz’a kadar devam edecek tercih sürecinde uzman egitmenler gençlere destek olacak.

Buca'da LGS Tercih Günleri
Gençlerin egitim sürecine her asamada destek olan Buca Belediyesi, Liselere Geçis Sistemi (LGS) sinavi sonrasi gençleri tercih sürecinde yalniz birakmadi. Covid-19 nedeniyle zorlu bir sinav sürecini geride birakan ögrenciler, LGS sonuçlarina göre yapacaklari tercihlerini, Buca Belediyesi Aziz Nesin Bilgi ve Egitim Merkezi ile Cemal Yetginer Etüt Meslek ve Sanat Atölyesinde düzenlenen tercih günlerinde yön verdi.

Lise adaylarina saglikli ve bilinçli tercih olusturmada yardimci olmak amaciyla gerçeklestirilen LGS Tercih Günleri kapsaminda, LGS sinavina giren tüm Bucali ögrencilere alaninda uzman rehberlik ögretmenleri tarafindan danismanlik hizmeti verildi.

16 Temmuz 2021’e kadar devam edecek tercih günleri, Covid-19 salgini nedeniyle randevu sistemiyle gerçeklestirilecek. Tercih günleri kapsaminda, ücretsiz rehberlik hizmetinden yararlanmak isteyen ögrencilerin, 439 10 10 (Dahili 3535-3536 ) ve 439 10 10 (Dahili 1950) numarali telefondan randevu almalari ve randevu günü yanlarinda sinav sonuç belgelerini getirmeleri yeterli olacak.
Kaynak: İHA