Bölge Ihtiyaçlari Meslek Lisesinden Karsilaniyor

Zonguldak’in Eregli ilçesinde egitim veren Eregli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ‘Mesleki Egitimde 1000 Okul’ projesinde yer alarak kurulan atölyede bölgenin ihtiyaç duydugu dallarda hizmet veriyor.

Bölge Ihtiyaçlari Meslek Lisesinden Karsilaniyor
1945 yilindan itibaren Kdz.Eregli’de Sanat Okulu Misyonuyla egitim-ögretim faaliyetlerine devam eden 75 yillik köklü bir okul olan Eregli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ögrencilerin iyi bir meslek egitimi alarak bölgenin ihtiyaç duydugu alan ve dallarda hem teorik hem de uygulamali egitimlerine devam ediyor. Millî Egitim Bakanligi tarafindan yürütülen "Mesleki Egitimde 1000 Okul" Projesi kapsaminda, 81 ilde belirlenen okullar arasina da dahil edilen Eregli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bu projenin amaçlarina da hizmet eden birçok güzel çalismaya imza atiyor. Proje kapsaminda okulun tüm egitim ve yönetim kadrosu hizmet içi egitimlere dahil edilerek mesleki yeterliklerin artirilmasi için çesitli egitimler aldilar. Ögrenciler; güzel sanatlar liselerinin gönüllü ögretmen ve ögrencileri bilgi ve birikimlerini paylasarak onlarin rehberliginde yeteneklerine bagli olarak müzik, resim alanlarinda egitim aldilar.

Eregli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret eden Il Milli Egitim Müdürü Ali Tosun, okulun bölüm ve atölyelerini gezerek döner sermaye kapsaminda yapilan faaliyet ve isler hakkinda incelemelerde bulundu. Tosun yaptigi açiklamada; "Egitim, Üretim, Istihdam" anlayisiyla meslek liselerinin misyonuna uygun üretimlerin yapildigini bu okulda görmekten memnuniyet duyuyoruz. Milli Egitim Bakanligi Ders Araçlari Yapim Merkezi ile okulumuz arasinda yapilan protokol çerçevesinde 2 bin siranin imalati için siparisin alindigini, bu siparisten 400 sira takiminin ögretmenlerimizin rehberliginde ögrencilerimiz tarafindan teslim edilmek üzere hazir hale getirildigini, ögrencilerin Metal Isleri Atölyesi’nde masa ve sandalyelerin bükümü, delme, kaynatma islemi, boya ve montaj gibi islerin, mobilya atölyesinde de tabla kenarlarini yuvarlatma, kalemlik açilmasi, kizaklama, vernikleme, montaja hazir hale getirme gibi islemlerin ögrencilerimizce yapildigini görmekten dolayi, hayatin içinde var olan gerçek islerde ögrencilerimizin mesleki egitim almalari, okuldaki teorik egitimlerin bu uygulama örnekleri ile döner sermaye isletmesi kapsaminda uygulama yaparak meslege hazirlanirken iyi bir deneyimleme sansi buluyorlar. Döner sermayeden de yapilan isin oranina göre gelir elde ediliyor.” Dedi.

Il Milli Egitim Müdürü Ali Tosun; ayrica Mobilya Atölyesinde Bölüm Sefi tarafindan kizak açma ve kizak çakma makinesinin piyasadaki emsallerine göre fiyatinin üçte bir oraninda bir maliyet ile üreterek hem okula kazandirilmasi, basvurusu yapilan faydali model patentinin kabul görmesi ile birlikte seri üretilerek ekonomiye kazandirilmasi, benzer atölye ve sektörde kullanilmasi açisindan önemli bir kazanim olacagini belirtti.

Okul yönetimine, dal seflerine, üretimde görev alan ögrencilere tesekkür eden Tosun, basarilar diledi.

Eregli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden yapilan açiklamada, “Döner sermaye kapsaminda Kdz.Eregli Belediyesi ile isbirligi plaj bölgesi bank ve piknik masalari, sahil ilkyardim kuleleri, kamelya ve mutfak dolaplari vb. üretim isleri, bölgedeki okullarin kütüphaneleri gibi birçok isi yaparak ögrencilerimize uygulama-deneyimleme sansi vererek hayata hazirlarken mesleki yeterlikler de kazandirmaya devam etmektedir.” Denildi.
Kaynak: İHA