Bitkisel Üretimde Ari Kullanimi Verilecek Egitimlerle Yayginlasacak

Sakarya Büyüksehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Sube Müdürlügü Dogu Marmara Kalkinma Ajansi’ndan (MARKA) alinan teknik destek ile ‘Bitkisel üretimde polinatör olarak ari kullaniminin yayginlastirilmasi’ projesi kapsaminda Pamukova, Geyve ve Tarakli’da çiftçilere egitim verecek.

Sakarya Büyüksehir Belediyesi Tarimsal Hizmetler ve Muhtarlik Isleri Dairesi Baskanligi bünyesinde faaliyet gösteren Veteriner Hizmetleri Sube Müdürlügü, MARKA isbirliginde ‘Bitkisel üretimde polinatör olarak ari kullaniminin yayginlastirilmasi’ projesi kapsaminda Pamukova, Geyve ve Tarakli’da çiftçilere egitim verecek. Tarimda bilinçsiz zirai ilaç kullanimini önlemek ve polinatör (tozlayici) olarak ari kullanimini yayginlastirmak amaciyla düzenlenen egitimlerin ilki 7 Temmuz Çarsamba günü saat 08.30’da Geyve Akdogan’da gerçeklestirilecek.

Ari kullanimini yayginlastirmak birinci önceligimiz

Konu ile ilgili Veteriner Hizmetleri Sube Müdürlügü’nden yapilan açiklamada, “Ticareti yapilan tarim bitkilerinin yüzde 75’i polinasyon için böceklerin varligina muhtaçtir. Bu böceklerin büyük çogunlugunu arilar olusturur. Arilar dünya nüfusunun yüzde 90’nin beslendigi yüz ürünün doksaninda polinatör arilaridir. Günümüzde tarimla ugrasanlarin yaptigi bilinçsiz islemlerden dolayi, arilarin nüfusu azalmaktadir. Onlar olmadan çogu kültür bitkilerinde verim kaybi ortaya çikmaktadir. Bu bilgiler isiginda çiftçilerimizin bilinçsiz tarim ilaci kullanimini önlemek, polinatör olarak ari kullanimini yayginlastirmak amaciyla ‘Bitkisel üretimde polinatör olarak ari kullaniminin yayginlastirilmasi’ projesini hayata geçirdik” denildi.

Egitimler tekrar basliyor

Açiklamanin devaminda ise, “Proje çerçevesinde Geyve, Tarakli ve Pamukova’da toplam 5 noktada çiftçilere Covid-19 tedbirleri kapsaminda egitim verecegiz. Bu kapsamda egitim programimizin ilki 7 Temmuz Çarsamba günü saat 08.30’da Geyve Akdogan’da gerçeklestirilecek. Egitimler sonucunda çiftçilerimiz kimyasal kalinti içermeyen saglikli üretimi konusunda detayli olarak bilgilendirilmis olacak. Egitimlere tüm çiftçilerimiz davetlidir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA