Baskan Ergün'den Demirci'ye Müjde

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, Demirci Muhtarlar Dernegi Baskani ve Sögütcük Mahalle Muhtari Mustafa Çiftçi ile Tekeler, Sehreküstü, Kuzeyir ve Icikler mahalle muhtarlarini makaminda konuk etti. Demirci’nin aritma tesisi, kanalizasyonu ve içme suyu için SUKAP kapsaminda ihale noktasina gelindigini ve EKAP’tan gün alinacagini belirten Baskan Ergün, asfalt noktasinda da 2021 yilinda 151 kilometre çalisma yapilarak Demirci’de Büyüksehir Belediyesi’nin degmedigi yolun kalmayacagini ifade etti.

Baskan Ergün'den Demirci'ye Müjde
Demirci Muhtarlar Dernegi Baskani ve Sögütcük Mahalle Muhtari Mustafa Çiftçi, Tekeler Mahalle Muhtari Abdurrahman Ünlü, Sehreküstü Mahalle Muhtari Mehmet Dinçer, Kuzeyir Mahalle Muhtari Arif Çimen ve Icikler Mahalle Muhtari Hüseyin Dönmez ile birlikte Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’e ziyarette bulundu. Manisa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ali Öztozlu, Muhtarlik Hizmetleri Daire Baskani Ergün Aksoy ve Demirci Muhtarlik Hizmetleri Sube Müdürü Gökhan Aslan’in da hazir bulundugu ziyarette, mahalle muhtarlari Baskan Ergün’e çesitli hediyeler takdim etti. Dernek olarak göreve yeni basladiklarini dile getiren Muhtarlar Dernegi Baskani Mustafa Çiftçi, "Allah razi olsun. Sizin sayenizde yollarimiz yapiliyor. Köy yollarimizda da az bir sey kaldi. Bu sene o da bitti mi tozdan kurtulacagiz. Kirazlarimizin bu sene meyvesini aldik. O yollar asfaltlanmamis olsaydi kiraz bu fiyatlari bulmazdi. Yol asfaltlandi, sükürler olsun rabbime bu sene güzel bir sey yakaladik sizlerin sayesinde. Yeni hizmet binasi için de bir Manisali olarak ayrica tesekkür ediyoruz. Manisa’ya önemli bir eser kazandirdiniz" dedi.

Ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getiren Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün de Mustafa Çiftçi’ye görevinde basarilar diledi. Demirci halkina da müjde veren Baskan Ergün, "Bu ay içerisinde hayirlisiyla Demirci’nin aritma tesisi, kanalizasyonu ve içme suyu SUKAP kapsaminda Ankara’da ihalesi yapilma noktasina geldi. 2016-2017 yilindan bu yana takip ettigimiz bir yatirim. Çok sükür artik ihale bacagina gelindi. EKAP’tan günü aliniyor. Sizle birlikte bir de Selendi yapilacak. Sarigöl’ün yapildi, basladi yatirimlar. Sonra Köprübasi’na sira geliyor. Diger ilçelerimizde bu aritmalarimizi zaten yapmistik. Bu ilçelerimizi de bitirdigimizde çevreyi koruyan bir il olmanin gururunu hep birlikte yasayacagiz. Yapilirken biraz zahmetli oluyor ama bittigi zaman güzel olacak. Önümüzdeki 50 yili kurtaracak önemli yatirimlar" diye konustu.

Manisa’nin bin 89 tane mahallesinin oldugunu belirten Baskan Ergün, il genelinde gerçeklestirilen altyapi ve üstyapi çalismalari hakkinda da bilgiler aktardi. Baskan Ergün, "Su ana kadar 200’ün üzerinde mahallenin altyapi ve üstyapilarini bitirdik. Su anda 26-27 tane beldede imalatlar devam ediyor. 17 tane daha gelecek. Ihale günü alinmak üzere. Gönlümüz bütün mahallelerimizin altyapi ve üstyapilarini yenilemek. Elimizi bütün ilçelerimize hakkaniyet çerçevesinde degdirmeye çalisiyoruz" ifadelerini kullandi.

"Demirci’de Degmedigimiz Yol Kalmayacak"

Manisa Büyüksehir Belediyesi’nce Demirci’ye 55 milyon 394 bin, MASKI’nin ise 45 milyon 211 bin lira olmak üzere 100 milyon lira yatirim yapildigini belirten Baskan Ergün, "Bunlarin içinde asfalt çalismalarina baktigimiz zaman ise Demirci’deki 477 kilometrelik yol agimizin mevcut. Bugüne kadar yapilan yol çalismasi 395 kilometreyi buldu. Net yapilan yol çalismasi ise 321 kilometre. Çalisma yapilmayan 156 kilometrelik gözüken yer var. 2021 yilinda da planlanan yol çalismasi 151 kilometre. Ayni güzergahta tekrarlayan yol çalismamiz 64 kilometre. Ilk defa yol çalismasi yapilan yol da 87 kilometre. Yani bu sene Demirci’nin degmedigimiz yolu kalmamis oluyor" dedi.

Kaynak: İHA