Baskan Atay, Tarihi Binayi Halka Açiyor

Efeler Belediyesi tarafindan kiralanan tarihi TMO binasi, kültür ve sanat merkezi olarak halka açiliyor.

Baskan Atay, Tarihi Binayi Halka Açiyor


Efeler Belediyesi tarafindan kiralanan ve zamaninin Macar ustalari tarafindan yapilmis olan 90 yillik tarihi Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) hizmet binasinin devir teslim töreni gerçeklestirildi.

Düzenlenen devir teslim töreninde konusan Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay, sehir merkezinde bulunan ve yillardir atil durumda olan alanin, revizyonun ardindan sosyal ve kültürel faaliyetler ile birlikte yeniden canlanacagina ve Efeler’e yeni bir deger katacagina dikkat çekti. Tarihi bina içerisinde bulunan ve çivi dahi kullanilmadan yapilan ahsap platformlar adeta tarihe meydan okurken, ortaya çikardigi akustik havasiyla da Efeler’in kültür ve sanat sehri olmasi yolunda önemli bir adim olmasi bekleniyor.

“Kültür ve sanat merkezi olacak”

Kiralanan tarihi binanin kültür ve sanat merkezi olacagini ifade eden Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay, “Burasi ihaleye çikti ve ihaleye girerek burayi kiraladik. Bu 90 yillik binanin Efeler halkinin kullanmasi için, onlarin burada etkinlikler yapabilmesi için dizayn edecegiz ve burada yeni proje gerçeklestirecegiz. Bu projeyi Anitlar Kurulu’na sunacagiz ve kurulun onayindan sonra burada yapilasmaya izin verdikleri ölçüde gerçeklestirecegiz. Burasi çok tarihi ve özel bir yer. Bu yeri halkimiza armagan ediyoruz. Burasi kültür ve sanat merkezi olacak. Çocuklarimizin, kadinlarimizin egitimi ile ilgili, kültür ve sanat alaninda da yeteneklerinin gelismesine yönelik olarak da burayi kullanacagiz” dedi.



“Halka açiyoruz”

Her partinin meclis üyelerinden olusturulan heyetin, Eskisehir’de bulunan tarihi handa da incelemelerde bulunacaklarini ifade eden Baskan Atay, “Burasi ile ilgili neler yapacagimiz ile ilgili her siyasi partiden 2 arkadasimizi görevlendirdik. Onlar önümüzdeki haftalarda Eskisehir’de büyük bir kültür merkezi haline getirilen hani ziyaret edecekler. Birkaç sehir daha var gidilecek. O arkadaslarimiz oralara da gidip gelecekler ve sonra tekrar oturup konusacagiz. Meclis üyesi arkadaslarimiz ve Anitlar Kurulu Baskani ile neler yapabilirizi konusacagiz. Istedigimiz seylerin Anitlar Kurulu’ndan geçip geçmedigini kontrol edecegiz ve çünkü kuruldan geçmedigi zaman bir anlami yok. O sebeple iyi bir sekilde organize edecegiz. Burasi kültür ve sanat merkezi olacak. Birde bir misafirinizi getirdiginiz zaman bir yere oturup bir seyler içebilmelisiniz. En alttaki alanin oldugu bölmeyi de bir kafe olarak düzenleyecegiz. Efeler’in yöresel ürünlerinin oldugu, yöremize özgü hediyelik esyalarin oldugu stantlarda yapmayi planliyoruz. Burada da çok bölümlerimiz var. Buralarda da kurslari kültür ve sanatsal faaliyetler gerçeklestirilecek. Bir bölümü de kokteyler verilebilen bir resim sergi alani da yapmayi planliyoruz. Her seyden önce bu tarihi binayi halka açiyoruz” diye konustu.



Imzalanan protokolün ardindan tarihi binayi gezen Baskan Atay, basin mensuplarina projeler hakkinda da bilgi verdi.
Kaynak: İHA