Basaksehir'de Gelecegin Tiyatroculari Yetisiyor

Basaksehir Tiyatro Akademisi tarafindan düzenlenen Cengiz Küçükayvaz ile Oyunculuk Atölyesi’nde egitimleri basariyla tamamlayan ögrenciler, sertifikalarini Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu’nun elinden aldi.

Basaksehir'de Gelecegin Tiyatroculari Yetisiyor
Basaksehir Tiyatro Akademisi’nde tiyatro egitim almaya devam eden ögrencilere yönelik düzenlenen “Cengiz Küçükayvaz ile Oyunculuk Atölyesi” tamamlandi. Usta tiyatrocu Cengiz Küçükayvaz tarafindan ögrencilere 20 oturumda oyunculuk alaninda egitim verildi.

4 hafta boyunca usta tiyatrocudan egitim alma imkâni bulan 75 ögrenci, sertifika almaya hak kazandi.

“Basaksehirli gençler bir adim önde olsun”

Sertifikasi törenine katilan Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu, gençlere yönelik hizmetlere hiz kesmeden devam ettiklerini söyledi.

Basaksehirli gençlerin yasitlarindan bir adim önde olmasini hedeflediklerini belirten Baskan Kartoglu, “Daha önceki bulusmalarimizda da söyledim; bize durmak yakismaz. Tiyatronun yani sira diger sanat dallarinda da çalismalara basladik. Basaksehirli gençlerimizin tüm etkinlik ve faaliyetlere rahat bir sekilde ulasmasini istiyoruz. Bu kapsamda gençlerimizi usta sanatçilarimizla bir araya getiriyoruz. Basaksehirli gençlerimiz bir adim önde olsun diye birçok imkâni sunuyoruz” ifadelerini kullandi.

“Gençlerimizin isteklerine çözüm üretiyoruz”

Gençlerle iç içe olmaktan mutluluk duydugunu ifade eden Baskan Kartoglu, “Tiyatro hayatimizin bir parçasi. Bunun devamliligini saglamamiz için gençlerimize ulasmamiz gerekiyor. Gençlerimizle ne kadar iç içe olur, onlarin taleplerine karsilik verebilirsek o kadar hedeflerimize ulasmis oluruz. Gençlerimiz tiyatroya daha rahat ulassin diye, okullarimiza tiyatro alanlari olusturduk. Illaki oyuncu olmaniza gerek yok, iyi bir izleyici de olabilirsiniz” seklinde konustu.



"Hayata bakis açilari degisecek"

Basaksehir Belediyesi’nin her zaman gençlerin yaninda oldugunu belirten usta tiyatrocu Cengiz Küçükayvaz da, “Gençlerimiz tiyatro araciligiyla kendilerini gelistirecek, öz güvenleri artacak, hayata bakis açilari farkli bir boyut kazanacak. Bu kapsamda Basaksehir Belediyesi gençlerin yaninda olmaya devam ediyor” diye konustu.

Kaynak: İHA