Aydin'da Telafi Egitim Programi Basladi

Milli Egitim Bakanliginca ilkokul, ortaokul ve lise kademesinde egitim gören ögrenciler için hazirlanan "Telafide Ben de Varim" programi Aydin’da basladi.

Kusadasi ilçesi Dilek Yarimadasi Büyük Menderes Milli Parki'nda "doga yürüyüsü" ile baslayan program, Efeler Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ve Bisikletliler Dernegi Aydin subesi tarafindan organize edilen bisiklet sürme etkinligiyle devam edildi.

Efeler Kaymakamligi önünde baslayan etkinlikte Il Milli Egitim Müdürü Seyfullah Okumus, Efeler Ilçe Milli Egitim Müdürü Hakan Özcan ve bir grup ögretmen de bisikletle sehir içinde tur atti.

Okumus, gazetecilere yaptigi açiklamada, kentte 31 Agustos'a kadar 9 bin 580 etkinlik ve egitim planlamasi yapacaklarini söyledi.

Fiziksel, sosyal duygusal, akademik gelisim ve özel egitim alani olmak üzere dört ana tema üzerinde etkinlikler yapacaklarini belirten Okumus, "Ögrencilerimiz ve ögretmenlerimiz uzun zamandan beri dört duvar arasinda kaldi. Bugünkü etkinliklerde ögrenci ve ögretmelerle birlikte olmak bizi ayrica sevindirdi. Ögrencilerimizin moral motivasyon olarak, sosyal yasama tekrar uyumunu saglamalarini amaçladik. Insallah farkindalik olustururuz. Haydi arkadaslar hep birlikte 'telafide ben de varim' diyelim." dedi.

Etkinlige bisikletiyle katilan 7 yasindaki Ege Gökçelik ise, "Babamla bisiklet turuna katildim. Burada olmaktan mutluyum." diye konustu.

Etkinliklere Il Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, Il Saglik Müdürü Osman Açikgöz de katildi.

Kaynak: AA