AÜ'de Bin 364 Ögrenci Mezun Oldu

Akdeniz Üniversitesi’nde(AÜ), Iletisim, Turizm, Spor Bilimleri, Güzel Sanatlar, Ilahiyat ve Su Ürünleri Fakültelerinden mezun olan ögrenciler için ortak mezuniyet töreni düzenledi. Ögrenciler kep atarak mezuniyet sevinci yasadi.

AÜ'de Bin 364 Ögrenci Mezun Oldu


AÜ 2020-2021 Egitim Ögretim Yili Mezuniyet Töreni Iletisim Fakültesi, Turizm Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Ilahiyat Fakültesi ve Su Ürünleri Fakültesi’nin katilimiyla düzenlendi.

Törende Iletisim Fakültesinden 543, Turizm Fakültesinden 230, Spor Bilimleri Fakültesinden 124, Güzel Sanatlar Fakültesinden 302, Ilahiyat Fakültesinden 150, Su Ürünleri Fakültesi’nden 15 olmak üzere bin 364 ögrenci mezun oldu.

“Video konferans ile katildi”

AÜ Stadyumu’nda düzenlenen törene AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Ankara’da programi oldugu için katilamazken video konferans yöntemiyle geceye baglanarak ögrencileri kutladi ve basarilarinin devamini diledi. Törene Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Turhan, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Cengiz Toker, Iletisim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mustafa Seker, Turizm Fakültesi Dekani Prof. Dr. Beykan Çizel, Spor Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Abdurrahman Aktop, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekani Prof. Dr. Sibel Pasaoglu Yöndem, Ilahiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ahmet Ögke ve Su Ürünleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Jale Korun, Rektör Danismani Antalya Gazeteciler Cemiyeti Baskani Mevlüt Yeni ile Gençlik ve Spor Il Müdürü Yavuz Gürhan katildi.



“Spor bilimleri ilk mezununu verdi” “

Ögretim üyeleri ve aileleri de mutlu günde ögrencileri yalniz birakmadi. Bu yil ilk kez mezun veren Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiligi Bölümü ögrencisi Gülbahar Bayiroglu tüm ögrenciler adina açilis konusmasini gerçeklestirdi. Iletisim Fakültesi, Turizm Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Ilahiyat Fakültesi ve Su Ürünleri Fakültesi’nin dekanlari da birer konusma gerçeklestirerek mezunlara yeni hayatlarinda basarilar diledi.

“Zorluklari birlikte atlatiyoruz”

Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardimcisi ve Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Turhan konusmasinda törene katilanlari maske ve mesafe konusunda uyardi. Prof. Dr. Turhan, “Saglik sektöründen baslayarak ögrencilerimizin hepsi ve aileleri herkes çok büyük zorluklar çekti. Yüz yilda bir rastlanan bu durum bizim gücümüzle atlatilacak. Sayin rektörümüz Prof. Dr. Özlenen Özkan da bu tabloyu görebilmek için günlerce çalisti, bizimle günlerce toplanti yapti. Ama bugün Sayin Cumhurbaskanimizin baskanligindaki bir toplantida Ankara’da olmasi gerekti” seklinde konustu.



“Akdeniz Üniversitesi sizin eviniz”

Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan ise mesajinda “Acil gelisen bir program çerçevesinde Ankara’da oldugum için bu özel gecede sizin yaninizda olamamanin derin üzüntüsünü yasiyorum. Orada olamasam da sizlerin gurur, cosku ve heyecaninizi yürekten paylastigimi, kalbimin orada sizlerle attigini bilmenizi isterim. Sunu bilmenizi isterim ki, bugün mezun olarak kapisindan çikacaginiz okulunuz, hayat boyu sizin eviniz olacak. Sizin basarilariniz, üniversitemizin ve Türkiye’nin basarisi olacaktir. Biz sizlerin basarilariyla gururlanmaya, destege ihtiyaç duydugunuzda ise yaninizda olmayi sürdürecegiz. Hepinize mutluluk ve basarilar diliyorum” ifadelerini kullandi. Konusmalarin ardindan mezuniyet töreninde fakülte birinci, ikinci ve üçüncülerine belgeleri protokol üyeleri tarafindan takdim edildi. Tören okul ve bölüm birincilerinin sahnede kep atmasiyla son buldu.
Kaynak: İHA