Yildirim'da Muhtarlar Bulusmasi

Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, muhtarlarla bir araya geldi.

Yildirim'da Muhtarlar Bulusmasi
Toplantiya Baskan Oktay Yilmaz’in yani sira TBMM Insan Haklari Inceleme Komisyonu Baskani ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavusoglu, AK Parti Yildirim Ilçe Baskani Ali Erbay, Yildirim Muhtarlar Dernegi Baskani Muhsin Sak, mahalle muhtari ve belediye baskan yardimcilari katildi.

Toplantida yaptigi konusmada, muhtarlarla sik sik bir araya geldiklerini hatirlatan Baskan Oktay Yilmaz, “Salgin sürecinde, gerek tek tek gerekse de küçük guruplar halinde muhtarlarimizla bir araya geldik. Mahallelerimizin sikintilarini, ihtiyaçlarini masaya yatirdik. Proje ve hizmetlerimizle ilgili muhtarlarimizin görüs ve önerilerini aldik. Mahalli idarelerin temel tasi olan muhtarlarimiz, bizlerin yakin çalisma arkadaslaridir. ‘Daha yasanabilir bir Yildirim’ hedefimize giden yolda muhtarlarimizin katkisi ve destegi bizler için çok önemli. Yildirim’i el ele, ortak akilla yönetmeye devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

Yildirim ve Yildirimlilar için yorulmadan çalistiklarini vurgulayan Baskan Oktay Yilmaz, “Göreve geldigimiz 2019 yilini ‘Mali Disiplin ve Kent Disiplini Yili’ ilân etmistik. Bu minvalde bütçe dengelemesini gerçeklestirip, 5 yillik projeksiyonumuzu ortaya koymustuk. 2020 yilini da vatandaslarimizdan gelen talepler dogrultusunda ‘Fen Isleri Yili’ ilan edip basta asfalt çalismalari olmak üzere bütün mahallelerimizde ise koyulmustuk. Hiç vites düsürmeden asfalt ve kaldirim çalismalarina devam edecegiz. Çevre ve Sehircilik Bakanligimizin ve Büyüksehir Belediyesinin destekleri ve belediyemizin imkânlari ile ilçemize 1,5 milyon metrekare yesil alan kazandiriyoruz. Sosyal yasam merkezleri, kütüphaneler, spor tesisleri, pazar alanlari gibi çok önemli yatirimlari ilçemize kazandirdik. Elbette yaptiklarimizi yeterli görmüyoruz. Daha fazlasini yapabilmek için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Samimiyetimizden, gayretimizden kimsenin süphesi olmasin” diye konustu.

Yerel ve genel hizmetlerin vatandasa ulastirilmasi noktasinda muhtarlarin çok önemli bir görevi yerine getirdigini vurgulayan TBMM Insan Haklari Komisyonu Baskani ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavusoglu, “Muhtarlarimiz bizim çalamadigimiz kapilari çalabilen, vatandasla daha yakin iliski kurabilen kisilerdir. Hizmet aginin içinden muhtarlarimizi çeker alirsak, vatandasin sesi bize ulasmaz. Muhtarlarimiz olmazsa vatandasin derdini bilemeyiz. Cumhurbaskanimiz da muhtarlarimiza ayri bir önem veriyor” dedi.

Salgin döneminin olaganüstü sartlar ortaya çikardigini hatirlatan Çavusoglu, “Italya, Ispanya, Ingiltere, ABD baska olmak üzere Bati ülkeleri çok zor bir sinavdan geçti. Bu süreçte Cumhurbaskanimizin ortaya koydugu liderlik ve kriz yönetme becerisi sayesinde, Türkiye’de saglik sistemi, sosyal destek hizmetleri aksamadan devam etti. Ekonominiz ne kadar büyük olursa olsun, eger ihtiyaç duyan vatandasinizin yaninda olamiyorsaniz gerisi bos Sükürler olsun ki Türkiye bu süreçte tek bir vatandasini sahipsiz ve çaresiz birakmadi. Bu ülkeyle övünecegiz. Bir ve güçlü olacagiz” ifadelerini kullandi.

Muhtarlarla sik sik bir araya gelen Belediye Baskani Oktay Yilmaz’a tesekkür eden Yildirim Muhtarlar Dernegi Baskani Muhsin Sak da, “Muhtarlar olarak bizler mahallelerimize hizmet götürebilmek için yogun gayret gösteriyoruz. Belediye Baskanimiz Oktay Yilmaz bu mücadelede en büyük destekçimiz oldu. Kendisiyle hem mahalle ziyaretleri esnafinda hem de özel toplantilarda sik sik bir araya geliyoruz. Derdimizi, mahallelerimizin eksiklerini anlatiyoruz. Sag olsun kendileri taleplerimizi karsilamak için elinden gelen çabayi gösteriyor” diye konustu.

Kaynak: İHA