Yavru Tilkiyle Aricinin Dostlugu

Gümüshane’de yillardir gezgin aricilik yapan Muhlis Aslan’in en iyi dostlarindan birisi yavru tilki oldu. Vauk dagindaki Aslan’in barakasini aç kalinca sik sik ziyaret eden tilki karnini doyuruyor.

Yavru Tilkiyle Aricinin Dostlugu
Merkeze bagli Yeniyol köyünden olan 61 yasindaki Aslan, arilarini geçtigimiz yil oldugu gibi bu yil da Gümüshane-Bayburt sinirinda yer alan Vauk dagindaki Güvercinlik köyüne götürdü.

Burada kendisine baraka kurarak arilarinin bakimini gerçeklestiren Aslan’in iki yildir komsulugunu yapanlardan birisi de tilki ailesi. Arilara yakin bir noktadaki yuvasindan sik sik çikarak Aslan’in yanina gelen bir yavru tilki ürkek bakislar arasinda Aslan’in yemegine ortak oluyor.

Aslan’in elinden ekmegi alarak barakanin altina giden yavru tilkinin görüntüleri cep telefonuyla kayit altina alinirken, elindeki ekmegi vermek için yavru tilkiye "Gel arkadasim gel. Korkma. Yine var" diye sesleniyor.

Geçtigimiz yil da ayni bölgede tilkiler oldugunu ve yedirdigini fakat o zamanlar daha ürkek olduklari için kaçtiklarini ifade eden Aslan, bu yil yavrulardan birisinin yakinlik gösterdigini ve sürekli alanda bulunarak kendisine arkadaslik yaptigini söyledi.



Yavru tilkinin yemek saatlerinde barakayi ziyaret ettigini hatta bazen tabaktan yemek aldigini dile getiren Aslan, “Geçen yil da tas yiginlarinin arasinda yuvasi vardi. Yine yediriyordum ama kaçiyordular. Bu yil bir tanesi çok yakinlik gösterdi. Ikindi saatlerinde geliyor, aksamlari da bazen geliyor. Yemek saatlerinde geliyor. Yedigimizin kokusunu alir almaz barakanin yanina geliyor. Konteynerin altina gizleniyor” diye konustu.

Önceki yillarda da dogada bulunan kekliklere yem verdigini anlatan Aslan, dogadaki tüm canlilara saygi duyulmasi gerektigini ve onlarin da yasam hakki oldugunu sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA