Yaralar Iyilikle Sariliyor

SANKO Holding ve Konukoglu Ailesi, Capital dergisinin bu yil dokuzuncu kez düzenledigi “Türkiye’nin Gönlü Zengin 50 Is Insani” listesinde geçen yil oldugu gibi 11’inci sirada yer aldi.

Yaralar Iyilikle Sariliyor


Capital dergisinde “Yaralar Iyilikle Sariliyor” basligi ile yayimlanan haberde, 2020 yilinin pandemiyle basladigi, Izmir depremi gibi büyük bir yikimla devam ettigi belirtilerek, “Bu zor yilda hayirsever is insanlarina gelen yardim talepleri de önemli ölçüde artti. Bu durum, Capital’in bu yil dokuzuncusunu gerçeklestirdigi ‘Türkiye’nin Gönlü Zengin 50 Is Insani’ arastirmasina da yansidi” denildi.

Özlem Aydin Ayvaci’nin hazirladigi haberde, Sani Konukoglu Vakfi Mütevelli Heyet Baskani Abdulkadir Konukoglu’nun, Türkiye’de hayirseverlik dendiginde akla gelen ilk isimlerden biri olduguna dikkat çekilerek, sunlar kaydedildi:

“Konukoglu Ailesi’nin tüm Türkiye’ye rol model oldugu hayirseverlik, ailede kurulusa kadar uzanan köklü bir gelenek. Konukoglu da bu özelligiyle her yil binlerce yardim talebi aliyor. Konukoglu, vakif senedine uygun olarak egitim ve saglik alanlarinda yogunlastiklarini belirtiyor.”

SANKO Grubu ve Sani Konukoglu Vakfi’nin 2020 yilindaki bagis tutarinin 99 milyon 284 bin lira olduguna vurgu yapilan haberde, su paylasimda bulunuldu:

“Abdulkadir Konukoglu, ‘Kurumsal sosyal sorumluluk anlayisiyla 2000 yilinda Zeugma antik kenti acil kurtarma kazilarina destek olarak günümüzde dünya arkeoloji çevrelerinin gözbebegi olan mozaiklerin çikarilmasina katki sunduk. Ayni anlayisla son 5 yildan beri Karkamis antik kentindeki bilimsel kazilara destek sagliyoruz’ diyor ve kurumsal sosyal sorumluluk projelerinin tamamen toplumla paylasma ve destek olma amacini tasidigini ifade ediyor.”
Kaynak: İHA