Vali Biçerdöverle Bugday Hasadi Yapti

Samsun Valisi Zülkif Dagli, Bafra Dedeli Tarim Lisesi bahçesinde deneme ekimi yapilan ata tohumu karakilçik bugdayinin hasadini biçerdöverle yapti.

Vali Biçerdöverle Bugday Hasadi Yapti
Dedeli Tarim Lisesi’nin ögrenci kapasitesini artirarak daha donanimli bir hale getirmek için bir tarim isletmesinde Vali Zülkif Dagli, 5 kisilik danisma kurulu üyeleri ve ögrencilerle bir araya geldi. Danisma kurulu üyelerinin ardindan konusan Kaymakam Cevdet Ertürkmen, "Sayin valimizin önderliginde danisma kurulumuz olusturuldu ve kendi aramizda ilk toplantimizi gerçeklestirdik. Bafra, Türkiye’nin önemli bir tarim merkezi. Gerek deniz ürünleri gerek tarimsal faaliyetler gerekse yüksek kesimlerden aldigimiz ürünlerle yilin 12 ayi tarimsal faaliyetler yaptigimiz bir bölge. Dolayisiyla bu sektörün gelismesi açisindan Tarim Lisesi bizim için büyük önem arz ediyor. Ara kalifiye eleman yetistirilmesi, sektöre sunulmasi, kendi arazilerinde verimli, yeniliklere açik bir tarim faaliyeti yapilabilmesi için Tarim Lisesinden çikan ögrenciler bizim olmazsa olmazimiz. O yüzden ögrencilerimizi çok önemsiyoruz" dedi.



"Bafra’ya yakisir bir hal yapilacak"

Bafra’ya yakisir bir hal yapilacagini açiklayan Belediye Baskani Hamit Kiliç, “Bafra, Türkiye’nin en önemli ovalarindan bir tanesi. Bölgemizin degerini bilmemiz gerekir. Bunu bilerek harekete geçmemiz lazim. Burada yetisen ürünler Türkiye’nin her tarafinda, hatta zaman zaman dünyanin degisik bölgelerine gönderiliyor. Bunun basinda iyi bir pazarlama olmasi lazim. Bafra’da hal artik tasimiyor. Önümüzdeki süreçte Bafra’ya yakisir bir hal yapilacak. Bu hal ile beraber Bafra tarimi biraz daha ön plana çikacak. Pandemi sürecinde aslinda binalarimizin bir ise yaramadigini, tarimin ve gidanin ne kadar önemli oldugunu tüm dünya görmüs oldu. Bundan sonra tüm ülkeler tarima göre kendilerini planlamak zorunda" diye konustu.

Vali Zülkif Dagli ise, "Almanya’nin 60-70 yil önce baslattigi, yine Hollanda’nin 60-70 yil önce baslattigi meslek liselerinde danisma kurulu sistemini Bafra ilçemizde ilk defa Tarim ve Meslek Lisemizde uygulayacagiz. Bu bir hayalle basladi.

Yaklasik 2 ay önce konusurken bu ortaya çikti. 5 tane tarim alaninda, hayvancilik alanina ugrasan kendi isleri gayet iyi olan, bu konuda da kendilerini kanitlamis olan is adamlarimiz danisma kurulu üyesi oldu. Sera OSB’miz açilacak. Eger is dünyasina tarim da dahil olmak üzere personel ihtiyacini karsilayacaksak, nitelikli bir sekilde tarimimizi, sanayimizi gelistireceksek ayni yolu takip etmek yolundayiz" seklinde konustu.

Toplantidan sonra Dedeli Tarim Lisesine geçen Vali Dagli ve beraberindeki heyet, burada Tarim Lisesi Danisma Kurulu üyeleriyle protokol imzaladi. Imzalanan protokolün ardindan Vali Dagli, biçerdöver ile Tarim Lisesi bahçesinde Bafra Belediyesi is birligi ile 7 bin metrekarelik alanda ekimi yapilan ata tohumu karakilçik bugdayinin hasadini yapti.
Kaynak: İHA