Ünye'ye Yeni Fakülte

Ordu Üniversitesi ile Ünye Kültür Egitim ve Dayanisma Dernegi (ÜNKED) arasinda Ünye Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi’nin yapim isine yönelik protokol imzalandi.

Ünye'ye Yeni Fakülte
Rektör Prof. Dr. Ali Akdogan ve ÜNKED Baskani Resit Erol arasinda imzalanan protokol töreninde Ünye Belediye Baskani Hüseyin Tavli, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Tahsin Tonkaz ile Ünye AK Parti Ilçe Baskani Kenan Selim Argan yer aldi.

Imzalanan protokol, Ordu Üniversitesi’ne tahsis edilen arazi üzerine ÜNKED tarafindan Ünye Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi binasinin saha tanziminin yaptirilmasi ve anahtar teslimi olarak bedelsiz devredilmesini kapsiyor. Bununla birlikte yapilan proje ile 15 bin metrekare kapali alana sahip olacak Fakülte binasinda en az 11 derslik, 9 amfi, 2 bilgisayar laboratuvari, 18 idari oda, 3 seminer salonu, 2 yemekhane, 1 kantin ve 1 konferans salonu bulunacak.

Rektör Prof. Dr. Ali Akdogan protokol sonrasi gerçeklestirdigi konusmada, “Tarim ve Orman Bakanligimiz tarafindan Üniversitemize tahsis edilen Ünye’deki 165 dönümlük alan üzerine Ünye Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesinin tüm ihtiyaçlarina cevap verecek modern bir binanin yapimi için Ünye Kültür Egitim ve Dayanisma Dernegi ile bir protokol imzaladik. Ilerleyen günlerde Ordu’muzun yetistirdigi, kiymetli büyügümüz Sayin Prof. Dr. Numan Kurtulmus’un katilimiyla bir temel atma törenimiz olacak. 15 bin metrekare kapali alana sahip olacak Fakülte binamizda ögretim elemanlari ofisinden derslik ve amfilere, idari odalardan yemekhane ve seminer salonlarina kadar tüm mekanlar yer alacak. Üniversitemizin bütün egitim birimleriyle Ordu’muza faydali olmasi adina tüm gayretimizle çalisiyoruz. Bu düsüncelerle basta Ünye Belediye Baskani Hüseyin Tavli’ya, Ünye Kültür Egitim ve Dayanisma Dernegi Baskani Resit Erol’a ve emegi geçen herkese tesekkür ediyor, imzaladigimiz bu protokolün hayirli olmasini diliyorum" dedi.

Ünye Kültür Egitim ve Dayanisma Dernegi Baskani Resit Erol, “Uzun mücadeleler sonrasinda tahsisini gerçeklestirdigimiz Üniversite kampüs alaniyla ilgili olarak son asamaya geldik. Yarindan itibaren hafriyatimiza baslayip Ünye Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi binasini en kisa zamanda yükseltecegiz. Dernek olarak bu isi üstlendik fakat bu isi Ünye olarak sahiplendik. Bununla ilgili olarak bize destek veren Sayin Rektörümüze, Ünye Belediye Baskanimiza ve emegi geçenlere tesekkür ediyoruz" diye konustu.

Ünye Belediye Baskani Hüseyin Tavli ise “Ünye için uzun süredir ugrasilan ve ayni zamanda neticesinin baslangicina geldigimize yürekten inandigimiz bir ana sahitlik etmenin mutlulugunu yasiyoruz. Yaklasik 16-17 yildir Ünye’de Ordu Üniversitesinin ikinci bir yerleskesinin olusturulmasi noktasindaki mücadelelere ÜNKED Baskanimizin yaninda bizzat sahit oldugum için gelinen noktanin ne kadar kiymetli oldugunu da bilen kardeslerinizden birisiyim. Bizler yerel yönetim olarak bir yerleskenin kazandirilmasi noktasinda üzerimize düsen bir fakülte binasinin temelini çok kisa zamanda insallah Sayin Genel Baskan Vekilimiz Prof. Dr. Numan Kurtulmus’un da katilimiyla birlikte atacagiz. Buradan basta Sayin Rektörümüz olmak üzere emegi geçen herkese tesekkür ediyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA