TRAKYAKA 2021 Yili Teknik Destek Programini Ilan Etti

Trakya Kalkinma Ajansi (TRAKYAKA), Teknik Destek Programini 02 Temmuz 2021 tarihi itibariyla baslatti. Geçmis yillardan farkli olarak bu yil açilan programda kamu kurumlarinin yani sira özel isletmelere de destek verilecek.

TRAKYAKA 2021 Yili Teknik Destek Programini Ilan Etti
2021 yili Teknik Destek Programi ile ilgili açiklama yapan Trakya Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Mahmut Sahin sunlari kaydetti:

’’Trakya Kalkinma Ajansi olarak bu yil Teknik Destek Programi kapsaminda 1.600.000 TL kaynagi Bölgemize aktaracagiz. Bunun 800 bin TL’si STK ve kamu kurum, kuruluslarinin kapasite ve egitim eksikliginin giderilmesi için gelecek projelere ayrilacak. 800 bin TL’si ise ilk olarak bu yil uygulayacagimiz destek kapsaminda imalat, turizm ve tohumculuk sektöründe faaliyet gösteren isletmelerimizin kurumsal kapasite eksikligi nedeniyle hazirlik ve uygulama asamalarinda karsilastiklari sikintilarin çözümüne dönük egitim ve danismanlik projelerine verilecek. 2021 Yili Teknik Desteklerinin Bölgemiz için hayirli olmasini diliyorum.’’

Program ile yerel aktörlerin bölgesel kalkinma açisindan önem arz eden ancak kurumsal kapasite eksikligi nedeniyle hazirlik ve uygulama asamalarinda karsilastiklari sikintilarin çözümü için egitim ve danismanlik faaliyetlerine destek verilecek. Teknik Destek kapsaminda egitim ve danismanlik faaliyetlerine 25 bin TL, kisisel gelisim egitimleri için ise 15 bin TL destek verilecek. Program için tahsis edilen kaynak toplami 1 milyon 600 bin TL’ye ulasiyor. En fazla iki ay içerisinde hayata geçirilme sartiyla yararlanicilar Teknik Destekten yararlanabilecek. Teknik Destek basvurulari Teknik Destek Programi’nin ilan edildigi tarihten itibaren sürekli olarak aliniyor ve ikiser aylik basvuru dönemlerinin sona ermesinden sonra degerlendiriliyor.

Teknik Destek Programiyla ilgili detayli bilgilere Kurum internet sayfasinda da ulasilabilir.
Kaynak: İHA