Trakya'da Okullarda Telafi Egitim Programi Basladi

'Telafide Ben de Varim' programi kapsaminda okullarda etkinlikler düzenlendi Edirne'deki bir köy okulunda ise veli ve ögrencilerin katilimiyla piknik organizasyonu gerçeklestirildi.

Milli Egitim Bakanliginca ilkokul, ortaokul ve lise kademesinde egitim gören ögrenciler için hazirlanan "Telafide Ben de Varim" programi basladi.

Program kapsaminda Tekirdag Süleymanpasa Ilkokuluna gelen ögrenciler maske ve mesafe kurallarina uygun sekilde siniflarda derslerini isledi.

Okul Müdürü Abdurrahman Metinoglu, AA muhabirine, telafi egitimlerin 2 ay sürecegini söyledi.

Metinoglu, egitimlerin ögrenciler için faydali olacagini ifade ederek, "Okulumuzda yaratici drama, kitap okuma, koro egitimi, matematiksel düsünme alanlari ve görsel sanatlar olmak üzerine çalismalar yapilacak. Amacimiz çocuklarin yaz tatilini verimli ve planli bir sekilde derslerinden uzaklasmadan geçirmelerini saglamak. Salgin sürecinde yasamis olduklari akademik alandaki eksikliklerini gidermis olacaklar." dedi.

- Kirklareli

Kirklareli'nde de okullarda etkinlikler düzenlendi.

Atatürk Ilkokulunda koro, Hamdi Helvacioglu Ilkokulunda da masal etkinligi gerçeklestirildi.

Il Milli Egitim Müdürü Hüseyin Kalkan, "Telafide Ben de Varim" programi kapsaminda tüm okullarda etkinlikler düzenlendigini belirtti.

Tüm ögrencilere etkinlikler katilmaya davet eden Kalkan, 31 Agustos'a kadar programin devam edecegini dile getirdi.

- Egitime piknikle basladilar

Edirne merkeze bagli Kemalköy köyünde de ögretmen, veli ve ögrenciler, programa köy merasinda düzenledikleri piknikle basladi.

Velilerin hazirladiklari pasta ve börekleri ikram ettikleri piknikte ögrenciler birbiriyle hasret giderdi. Top oynayip çevreyi gezen ögrenciler, piknik sonrasi düzenlenen yürüyüsüyle dogadaki canlilari tanima firsati buldu.

Kemalköy Köyü Ortaokulu Müdürü Sahin Akçealan AA muhabirine, "Telafide Ben de Varim" programina doga gezisiyle basladiklarini söyledi.

Ögrencilere agaçlarin gölgesinde piknik yapma imkani sunduklarini belirten Akçealan, "Program kapsamindaki diger çalismalarimiz okulda olacak. Çocuklarimiza bu piknigi bir moral olarak düsündük." dedi.

Müdür Yardimcisi Ülker Odluyurt Elis de yil boyunca salgin ve canli derslerden yorulan ögrencilerin enerjilerini atabilmeleri için piknik düzenlediklerini, velilerle de vakit geçirme firsati bulduklarini ifade etti.

Velilerden Nursel Gül de hazirladiklari yiyeceklerle piknik yaptiklarini, çocuklari sayesinde kendilerinin de eglendigini söyledi.

Ögrencilerden Esma Nur Mizrak ise arkadaslariyla oyun oynadiklarini, geziye çikip dogadaki hayvanlari taniyacaklarini belirtti.
Kaynak: AA