Sivas Valisi Salih Ayhan, Çiftçilerle Hasat Yapti

Sivas Valisi Salih Ayhan, "Yem Bitkisi Hasadi Tarla Günü" programinda sebze topladi.

Sivas Valisi Salih Ayhan, Çiftçilerle Hasat Yapti
Valilikten yapilan açiklamaya göre, ilk olarak Yildizeli'ne bagli Töngel köyüne giden Ayhan, sebze yetistiriciligi yapan Zekeriya Gedik ve kardeslerine ait arazide incelemelerde bulundu.

Çiftçilerin Sivas'in bereketli topraklarinda emeklerinin karsiligini aldigini belirten Ayhan, "Sivas ve çevre illerde, sofralarin büyük oranda yesillik ihtiyacini karsilayan çiftçi kardeslerimiz, üretim kapasitesini daha da artirarak adindan sikça söz ettirecek." ifadelerini kullandi.

Ayhan, daha sonra Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan uygulanan "Çayir Mera ve Yem Bitkileri Üretiminin Gelistirilmesi" projesi kapsaminda Asagiyildizli köyünde düzenlenen "Yem Bitkisi Hasadi Tarla Günü" programina katildi.

Arazide, traktör ve tirpanla hasat yapan Ayhan, bahar döneminde çiftçileri desteklemek için çok ciddi manada tohum destegi sagladiklarini vurgulayarak, sunlari kaydetti:

"5 bin çiftçiye 2 bin ton tohum yaklasik 8,5 milyon liralik destek sagladik. Maksadimiz çiftçilerimizin girdi maliyetlerini azaltarak onlara bir nebze de olsa destek olmakti. Bu desteklerimizin ne kadar anlamli oldugunu burada görmüs oluyoruz. Insallah sulama alt yapilarini güçlendirerek, barajlarimizi ve göletlerimizi biran önce bitirerek, kuraklik oldugu zamanlarda da bu tür takviyelerle üretimin artmasini saglayacagiz."

Ayhan, Sivas'ta 2019 yilinda 563 bin dekar alanda üretim yapildigini, 2020'de 626 bine 2021'de de yaklasik 700 bin dekara yükseldigini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA