Sertap Erener'den Çevre Çikisi Açiklamasi 'Kendimizi Ve Çocuklarimizi Çevre Konusunda Egitmek Gerekiyor'

Bodrum Belediyesinin düzenledigi atik toplama, ayristirma ve geri dönüsüm konulu basin toplantisinda konusma yapan ünlü sanatçi Sertap Erener, "Bireysel olarak o kadar çok seyi bilinçsizce tüketip sonradan ne olacagini düsünmeden yasiyoruz ki bununla ilgili keskin bir bilince ve birlikteliklere ihtiyacimiz var" dedi.

Sertap Erener'den Çevre Çikisi Açiklamasi 'Kendimizi Ve Çocuklarimizi Çevre Konusunda Egitmek Gerekiyor'
Bodrum Belediyesinin düzenledigi atik toplama, ayristirma ve geri dönüsüm konulu basin toplantisinda konusan Sertap Erener, "Dünyanin bu hali içerisinde çocuklarima korkunç bir dünya biraktigimiz bu noktada, çok bencil oldugumuzu ve kendi çöpümüzde bogulup ölecegimizi düsünüyorum. Ama bunun bence en bastaki önlemleri büyük yaptirimlar olmali. Büyük sirketlerin bugüne kadar gelen sorumsuzca üretimlerinin mutlaka kontrol altina alinmasi gerekli. Uluslararasi yaptirimlarin çok hizli bir sekilde kurgulanmasi ve yürürlüge girmesi lazim. Mesela Avrupa Birligi’nin tek kullanimlik plastigi yasaklamasi büyük bir baslangiç. Bireysel olarak da o kadar çok seyi bilinçsizce tüketip sonradan ne olacagini düsünmeden yasiyoruz ki bununla ilgili keskin bir bilince ve birlikteliklere ihtiyacimiz var. Ayrica kendimizi egitmemiz gerekiyor. En basta da çocuklarimiza bu egitimi vermemiz gerekiyor. En azindan okullardan baslayan ve birbirimize aktarabilecegimiz bir egitimin yerlesmesi sart. Önümüzde olaganüstü büyüklükte bir canavar ve bu canavarla bogusmak zorundayiz" dedi.



"BODRUM’UN ÇÖP ÜRETIMINI EN AZA INDIRMELIYIZ"

Bodrum Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü olarak yaklasik 2 yildir atik toplama yönetimiyle ilgili olarak yenilikçi fikirler gelistirip, bir farkindalik olusturma çabasinda olduklarini söyleyen Baskan Yardimcisi Tayfun Yilmaz ise "Bunu Bodrum Belediyesi olarak tek basimiza 487 personelle günde 9 bin kilometre yol alarak 100’ün üzerinde araçla saglikli bir sekilde yapmamizin mümkün olmadigini görüyoruz. Bu noktada vatandasimizin bizimle birlikte hareket etmesi, dayanismayla beraber yola çikmamiz çok önemli. En azindan bir baslangiç yapmak için yerel idareye bu noktada bir sorumluluk düstügü asikar. Çevre ile ilgili gerekli tedbirleri almak sadece kurum ve kuruluslarin degil, vatandaslarimizin da en büyük görevlerinden birisi. Dolayisiyla herkesin elini tasin altina sokup bu noktada sorumluluk almasi, kurumlari harekete geçirme konusunda gerekirse baski kurmasi en önemli hususlardan birisi. Bodrum Belediyesi olarak biz bir çoban atesi yakiyoruz. Bunun ötesinde tüm çevre konularinin bütüncül olarak degerlendirilerek tedbir alinmasi ve vatandaslarin duyarliligini da en yüksek seviyeye çikarmak gerekiyor. Bu bakis açisiyla Bodrum’un çöp üretimini en aza indirmeyi ve bu amaçla öncelikle çöpü kaynaginda ayristirmayi mutlaka basaracagiz. Bunun için öncelikle her mahallemizin Atik ve Ayristirma Gününü ilan ediyoruz bugün. Her mahallemizde, eski ev esyalari, bahçe atiklari, plastik, metal, cam ve kagit atiklari sadece bir güne özel toplanacak. Ama lütfen; o güne kadar sizde kalsin bu atiklar ki sokagimiz temiz, Bodrum temiz kalabilsin” diye konustu.

(Eren Ayhan/IHA)
Kaynak: İHA