Samsun'da 'Elektrikli Scooter' Dönemi

Samsun Büyüksehir Belediyesi’nin katkilariyla hayata geçirilen elektrikli scooterlari Samsunlular çok sevdi. Çevre dostu elektrikli scotterlara özellikle gençler yogun ilgi gösterdi.

Samsun'da 'Elektrikli Scooter' Dönemi
Bisiklet kullanimini tesvik etmenin yaninda bütün sürdürülebilir ulasim araçlarini da tesvik etmek için çalismalar yürüten Samsun Büyüksehir Belediyesi, eglenceli ulasim araci elektrikli scooterlari Samsunlularin hizmetine sundu. Çevreci, ekonomik ve eglenceli bir ulasim araci olan elektrikli scooterlar Samsunlular tarafindan da çok sevildi. Özellikle gençler tarafindan yogun olarak kullanilsa da her yastan insan rahatlikla deniyor. Scooterlar telefona indirilen uygulama araciligiyla kiralaniyor. Uygulamaya kayit olunduktan sonra 15 yasindan büyük olan vatandaslar ödeme bilgilerini girerek scooterlari kullanmaya basliyor.

Çevreci ulasim araçlarinin yayginlasmasi adina Büyüksehir Belediyesi olarak ciddi adimlar attiklarini söyleyen Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, "Bunlardan biri de elektrikli scooterlardi. Yazilimlari Türk mühendisler tarafindan gelistirilen takip modüllü yerli ve milli yapim elektrikli scooterlari Samsunlularin hizmetine sunduk. Karadeniz Bölgesi’nde bisiklet kullaniminin en çok yaygin oldugu sehir olan Samsun’da saglikli yasam eglenceyle bulustu. 3 aylik süreçte gözlem ve analizler yaparak istasyonlari ve park alanlarini olusturacagiz" dedi.



“Ilk etapta golf ve körfez arasinda hizmet veriliyor”

Elektrikle çalisan ve düsük karbon salimiyla çevreyi koruyan scooterlar ilk etapta Golf Kulübü ile Körfez arasindaki bisiklet yolunda hizmet veriyor. Isletmeyi yapacak firma tarafindan su anda 251 adet scooterin hizmete sunuldugunu söyleyen Samsun Büyüksehir Belediyesi Ulasim Daire Baskani Kadir Gürkan, "Elektrikli scooterlar vatandaslarimiz tarafindan çok sevildi. Özellikle gençler çok sevdi. Çevreci bir ulasim araci. Bir hobi gibi görülmesine ragmen alternatif bir ulasim araci olarak öne çikiyor. Devam eden etaplarda elektrikli scooterlari toplu tasima araçlari ile entegre ederek kombine bir toplu tasima için altlik olusturacagiz. Çalismalarimiz 4 etap olacak. Su anda 251 adet hizmette. 4 etabin sonunda bu rakam 500’e çikacak. Ilk etapta Golf Kulübü ile Körfez arasinda hizmete sunuldu. Sonrasinda Kus Cenneti olacak. Üniversitemiz olacak. 4 etapta hem bisikletin hem elektrikli scooterin toplu tasima entegrasyonunu saglayacagiz" diye konustu.

Elektrikli scooter ile ulasimin oldukça keyifli oldugunu söyleyen kullanicilardan Adem Çakir, Samsun’da bu hizmetin veriliyor olmasindan memnuniyetlerini dile getirerek, "Çevreci bir uygulama. Gördügünüz gibi arkadaslarimizla birlikte kiraladik. Görüntü kirliligi de çevre kirliligi de yapmiyor. Herkes rahatça kullanabiliyor. Sarji da iyi gidiyor. Hizmeti sehrimize kazandiran basta Büyüksehir Belediye Baskanimiza ve tüm yetkililere tesekkür ediyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA