Sahinbey'de Çiftçiler Bilgilendirildi

Sahinbey Belediyesi tarafindan dagitilan fidelerin veriminin arttirilmasi yönünde çiftçilere egitim semineri verildi.

Sahinbey'de Çiftçiler Bilgilendirildi
Sahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen seminerde çiftçilere sulu tarim, verimli tarim yöntemleri ve fidelerin yetistirilmesi konularinda bilgilendirilmeler yapildi. Çiftçiler yetkililere merak ettikleri konular hakkinda sorular sordular. Düzenlenen toplantiya Sahinbey Ilçe Kaymakami Tahir Sahin, Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, Sahinbey Tarim Ilçe Müdürü Mustafa Güzel, Ziraat Odasi Baskani Ali Çolak ve çiftçiler katildi.

“Sahinbey’de tüm paydaslar samimiyet ve gayretle çalisiyor”

Sahinbey Ilçe Kaymakami Tahir Sahin, Sahinbey’de birçok alanda önemli çalismalara yapildigini belirterek, “Sahinbey Belediyesi’nin verdigi desteklerle ekilecek alan miktarinin tamami ekildi. Simdi ise bu ekili alanlardan daha fazla nasil ürün alabilirizin yöntemlerine bakmamiz gerekiyor. Ekilecek ürünleri de seçerken piyasa degeri yüksek ve satis noktasinda sorun yasamayan ürünlerle bu alanlari bulusturmamiz gerekiyor. Özellikle son yillarda Sahinbey Belediyemizin öncülügünde Tarim Il ve Ilçe Müdürlügümüzün gayretleriyle çiftçilerimize çok ciddi destekler verildi.

Özellikle Sahinbey üzerinde çok degerli çalismalar yapiliyor. Türkiye’de ki 97 LGS birincisinin birisi Sahinbey ilçemizden, birisi Sehitkâmil’den çikti. Iki çocugumuz Türkiye birincisi oldu. Sahinbey’de 270 bin ögrencinin 18 bin’i sinava girdi. Bu 18 bin ögrenci Sahinbey Belediyesi’nin hazirladigi kurslarda egitim alip sinavlara tabi tutularak gerçek sinava hazir halde girdiler. Egitimde, ulasimda, tarimda belli bir ivme yakalandi. Insallah bu tür egitimlerle daha fazla ürün alinacak bir asamaya getirecegiz. Egitim, verim artiriminin önemli bir ayagi. Hangi ürünler nerede nasil üretilecek gerekirse her alan incelenecek. Sulama konusu bir aydir gündemimizde ve bu konuda bir çalisma yapildi. Sahinbey’de tüm paydaslar her konuda samimiyetle ve gayretle çalisiyor” dedi.

“Çiftçilerimizin yanindayiz”

Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, ekili alanlarda verimliligin artmasi için çalismalar yapilacagini belirterek, “Sahinbey Belediyesi olarak Sahinbey’deki çiftçilerimizin daha da gelismesi ve güçlenmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Tohum, gübre, fide, yem ve canli hayvan gibi desteklerde bulunarak çiftçimize destek oluyoruz. Sahinbey’de daha önce 80 bin dekar olan ekili alan miktari 300 bin dekara çikmis durumda. Çiftçilerimiz verilen desteklerle ekilebilecek tüm alanlari ekti. Allah kendilerinden razi olsun. Simdi bu 300 bin dekar alandan daha fazla nasil ürün alabilirizin çalismasini yapmamiz gerekiyor. Bu da bilgilendirme egitimleri ile olacak. Çiftçilerimiz bu tür egitimlerle verimli tarim yöntemlerini ve sulu tarimi ögrenecekler. Sahinbey Belediyesi olarak çiftçilerimizin yaninda olduk olmaya da devam edecegiz” diye konustu.

Çiftçiler Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu’na beklentilerini sorularla anlatarak taleplerde bulundular.
Kaynak: İHA